Kerk website in WordPress

Wil je een website bouwen voor een kerk? Of heb je er een en is het nodig om deze te vernieuwen? Op deze pagina’s wordt je stap-voor-stap meegenomen hoe je een kerk website in wordpress kan bouwen. Met allerlei uitleg, how-to’s, tips, links, voorbeelden, etc.

Ik maak voor mijn sites gebruik van WordPress. Er zijn ook andere Content Management Systemen gratis beschikbaar (zoals Joomla, Drupal, Typo3, etc), deze komen hier echter niet aan de orde.

FASE 1 : PLAN

Voor je begint is het belangrijk is om eerst een aantal voorvragen te stellen. Want als je niet weet wat je uiteindelijk wilt bereiken kan je ook nooit weten of je tevreden kan zijn!

Voor wie is de website bedoeld?

Is de site bedoeld om met eigen/bekende mensen te communiceren of is het bedoeld voor mensen die je kerk nog niet kennen. Lees verder »

Welke onderdelen zijn echt noodzakelijk voor je website?

Mijn ervaring is dat er erg veel tijd verloren gaan aan kleine zaken die er niet perse toe doen. Zorg dat de basis onderdelen kloppen. Lees verder »

Wie gaat de site onderhouden?

Een site bouwen lijkt een groots project, maar vergeet niet dat het grootste project is om de site te onderhouden en up-to-date te houden. Lees verder »

Wat is de naam die je site krijgt.

Hieraan zit je URL meestal gekoppeld. Een belangrijker onderdeel dan je je wellicht realiseert. Maak het niet te lang en zorg dat het duidelijk is. Lees verder »

Een goede kerkwebsite (Infographic)

iministries.org heeft op basis van hun lange ervaring een mooie infographic gemaakt met hun lessen als het gaat om een goede en succesvolle kerk website Lees verder »

Zoek je naar een partij waar je je website kan hosten?
Zelf zit ik bij Savvii. Klik voor meer info »

FASE 2 : BOUW

Hier vind je uitleg over de keuze voor de hosting (waar zet je je website neer). En natuurlijk meer technische uitleg voor het installeren van een WordPress site op een server. Je hebt een aantal zaken nodig om aan de slag te gaan. Keuzes maken dus, als je dat nog niet hebt gedaan!

Een veilige opzet

Het is superbelangrijk om alles vanaf het begin goed aan te pakken. Hier een overzichtje voor een veilige opzet van je website voor je kerk. Lees verder »

Waar ga je site hosten.

Een website draait ergens op een server, daar heb je een hosting provider voor nodig. Het hoeft niet duurt te zijn. Lees verder »

Installatie.

Als je alle gegevens hebt, dan kan je aan de slag. WordPress kent de beroemde 5-minuten installatie. Hou je FTP en database gegevens bij de hand. Lees verder »

Plugins

Je site is prima in de basis, maar je kan extra functionaliteit toevoegen met plugins. Hier een top-selectie van WordPress plugins voor je website. Lees verder »

Geeft het een gezicht.

Nu komt het proces van het opbouwen van je site. Dus inhoud, gebruik van beeld, keuze van een template. Lees verder »

FASE 3 : LANCEER

Je site is nu in de basis opgebouwd. En eerlijk gezegd begint het nu pas. Nu wordt je site zichtbaar voor de rest van de wereld. Bij deze stap komen een paar zaken aan de orde zoals:

Sociale media

Wellicht heb je het nog niet door, maar sociale media zijn steeds belangrijker. Zorg dat je op een eenvoudige manier koppelt met bijv. Facebook en Twitter. Lees verder »

Planning onderhoud

Wie gaat de site onderhouden? Zorg dat je een schema hebt… Een site die niet wordt onderhouden is een site waar ook een bezoeker niet in gelooft. Volgt »

Marketing

Hoe wil je dat mensen je site gaan vinden? Daar moet je een plan voor maken. Je kan bijvoorbeeld sociale media gebruiken, kerkblaadje, visitekaartjes. Volgt »

Zoekmachine optimalisatie

Wil je vindbaar zijn op Internet? Dat gaat niet vanzelf. Hier komt een deel van SEO (zoekmachine optimalisatie) om de hoek kijken. Volgt »

INSPIRATIE

Voor je aan de slag gaat, is het handig om te weten wat je mooi vindt, wat je handig vindt. Goede voorbeelden helpen om de stap naar het bouwen beter te zetten. Daarom heb ik een paar mooie kerk-sites op een rijtje gezet. Daarbij moet je wel weten dat smaken verschillen!!

Check dit overzicht met 14 mooie kerk websites »

Lees ook “In 10 stappen een frisse kerk website” »

Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
timi
timi
4 jaren geleden

dit is echt super nuttig ik heb net mijn eigen website gemaakt zonder problemen nu kan ik deze gebruiken als bron bij mijn geschiedenis taak

dank xoxo

Goed artikel, bedankt voor tips.
Goed artikel, bedankt voor tips.
7 jaren geleden

Erg nuttig

Gerben
Gerben
10 jaren geleden

Ik ben wel erg benieuwd naar je overzicht!