Installatie WordPress website voor je kerk

WordPress kent de beroemde 5-minuten-installatie. En inderdaad, zo gemakkelijk is het ook. Er zijn verschillende uitgebreide stappenplannen online beschikbaar, ik zal beknopt weergeven wat je nodig hebt. Ik ga er vanuit dat je genoeg kennis hebt en bijvoorbeeld weet wat FTP is en wat een database is. Zo niet, dan moet je echt iemand anders zoeken denk ik om de klus te klaren.

Voorbereiding

Je hebt een domeinnaam nodig met webruimte en een database. Bij de meeste hostingproviders krijg je dit allemaal in één. Bij deze gegevens zitten de nodige wachtwoorden, ondermeer voor je FTP en mogelijk ook voor je database. Bij webreus.nl krijg je bijvoorbeeld inloggegevens voor een online controle paneel waar je ondermeer ook zelf databases kan aanmaken.

Installatie

  1. Download als eerste de laatste Nederlandse versie van WordPress op nl.wordpress.org.
  2. Het zip-bestandje kan je uitpakken en uploaden via FTP in de normale map (meestal iets van www of html)
  3. Ga naar je website toe en volg de instructies voor de installatie. Hier heb je je database gegevens nodig.
  4. That’s it

Vervolg stappen

Na deze installatie heb je een kale website. Nu komt het vervolg, namelijk (1) een visuele aanpassing, (2) een technische verfijning en (3) inhoudelijke opzet.

Visuele aanpassing » dit leg ik verder uit in het artikeltje “geef je site een gezicht” waar het gaat over de keuze voor een template en andere keuzes voor beeld en kleur.

Technische verfijning » dit leg ik verder uit in het artikeltje over “Selectie WordPress plugins“, waar ik een eerste selectie geef van mooie plugins die je site meer functionaliteit geven.

Inhoudelijke opzet » in het artikel “Welke onderdelen zijn echt noodzakelijk voor je website” leg ik uit wat de belangrijkste onderdelen zijn. Het gemakkelijkste is om een boomstructuur uit te werken voor je site en in de basis alle pagina’s gewoon aan te maken. De inhoud volgt later. Hieronder een voorbeeld van een basis boomstructuur voor je site.

boomstructuur kerkwebsite

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties