Onderdelen van een kerkwebsite

Een goede website voor je kerk heeft een aantal onderdelen nodig. Let op, begin met alleen die zaken die nodig zijn. Bouw zo dat de basis goed is, uitbouwen kan later altijd. Een uitgebreide nieuwsvoorziening is mooi, maar kost in de praktijk echt aandacht om dit bij te houden! Het staat niet echt goed als je nieuwslijstje voor het laatst 5 maanden terug voor het laatst is bijgewerkt…

Basisonderdelen

Diensten

De agenda van je diensten zijn een centraal onderdeel van je site. Deze bevatten tijd(en) en plaats. Wellicht kan je ook duidelijkheid verschaffen of er opvang is voor kleine kinderen en zondagschool.

Nieuw hier

Het is goed om een speciale pagina te hebben voor mensen die nieuw zijn. Deze moet heel gemakkelijk te vinden zijn. Op deze pagina krijgen mensen een indruk van wie en wat de kerk is. Je zou wellicht ook wat van de kerkcultuur kunnen uitleggen. Denk daarbij aan liederen die je zingt, bidden, etc.

Vanaf deze pagina kan je allerlei links naar andere pagina’s maken die meer uitleggen. Denk aan de routebeschrijving, de pagina over jeugdwerk of kinderwerk.

Wat geloven wij

Leg aan de bezoekers op eenvoudige en heldere manier uit wat je als kerk gelooft. Als je het niet zelf uitlegt, link dan in ieder geval naar een website wat het goed onder woorden brengt, zoals ikzoekgod.nl.

Een mooie aanvulling kan zijn om korte persoonlijke getuigenissen van mensen uit de kerk te publiceren. Het maakt de kerk persoonlijk.

Als je kerk een Alpha cursus heeft waar mensen op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met het christelijke geloof, dan zou je hier een aparte pagina voor kunnen maken. Zorg dat de data up-to-date zijn!

Media

Niet het eerste noodzakelijke, maar wel een goede is om een media bibliotheek op je site te hebben. Dit is de plek voor ondermeer de preken (mp3’s) en wellicht foto’s en video’s. Dit wordt later verder uitgelegd.

Hoe kan je ons vinden

Dit moet een praktische pagina zijn met de uitleg van ondermeer de plaats van samenkomst. Het is een goed idee om een kaartje (misschien Google Maps hiervoor gebruiken) eraan toe te voegen.

Als de route bijvoorbeeld erg lastig is, zorg dan dat het op een heldere manier wordt uitgelegd.

Contact gegevens

Op deze pagina zijn alle gegevens van de kerk te vinden zoals postadres, telefoonnummers, namen (zoals van de voorganger, contactpersoon, etc). Vergeet niet dat je hier ook prima de bankgegevens kan vermelden. Deze worden nogal eens gezocht voor mensen die de kerk willen ondersteunen.

Op deze pagina hoort ook een contact formulier te zijn waar mensen direct een berichtje kunnen sturen naar je kerk. Spreek goed af naar welke emailbox deze wordt verstuurd en hoe deze wordt behandeld. Het is nuttig op je site te vermelden hoelang het gemiddeld duurt voor mensen een reactie krijgen. Probeer hier MAXIMAAL 2 dagen van te maken.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties