Sandy Tales

Een aantal jaren geleden zijn we begonnen met het opnieuw vertellen van bijbelverhalen samen met een zandartiest. Harm van Schaik (de Zandschepper) begon in 2014 met zandtekenen en hij is een zeer verdienstelijke artiest. Het eerste filmpje dat we als Sandy Tales deelden via Facebook is meer dan 3,6 miljoen keer bekeken!

13041229_852432038219826_1918435996485515430_o

De verhalen heb ik samen met o.a. Harm, Nelleke en Robbert-Jan gemaakt voor Jesus.net en Jezus.nl. Ze worden niet uitgelegd, maar laten alle ruimte om zelf te genieten van bekende en minder bekende verhalen. Ze dagen allemaal uit om keuzes te maken in het leven. Ze worden momenteel beschikbaar gemaakt in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Grieks, Arabisch en nog meer talen. Geniet ervan!

Psalmen

Verhalen van Jezus

Veel van de verhalen die we maakten zijn de bekende en ook de onbekende verhalen van Jezus. Wat te denken van 'De verzoeking van Jezus'. Dat zijn vaak verhalen waar niet over wordt gesproken. Voor Sandy Tales willen we juist ook deze minder bekende verhalen vertellen.

Het paasverhaal

Het kerstverhaal

De verhalen die we maakten voor Kerst zijn al op heel wat plekken gebruikt: tijdens kerkdiensten, in musea, in openlucht vieringen, tijdens acties. Want de kerstperiode is bij uitstek een tijd om het oude verhaal opnieuw te vertellen. En wees nou eerlijk: het is toch prachtig zo met die zandverhalen?!

Oude Testament

Een van de eerste verhalen die we maakten was het verhaal van Mozes. Luister naar de muziek in die Sandy Tale en je loopt zo tussen de piramides. Wie kent het verhaal van Jona niet?! Of van Esther, het Joodse meisje dat haar leven op het spel zette voor de redding van haar volk.

Specials

Het gebed dat Jezus leerde om te bidden... Het wordt dagelijks honderden miljoenen keren gebeden. We maakten er ook een Sandy Tales filmpje van. Recentelijk maakten we de Ierse zegen (dit is de Engelse versie). Het is een mooie manier om een ander het goede toe te wensen. Als laatste is twee Sandy Tales verhalen die we maakten voor het Love Europe vluchtelingen project waar Nelleke en ik voor verantwoordelijk waren.