elearning en discipelschapHet concept StartersBijbel.nl is een beetje vanzelf ontstaan. Het heeft me een aantal interessante dingen laten zien als het gaat om gebruik van e-learning (online leren) in het kader van discipelschap (dagelijks leven met God). Nu is het klassieke beeld dat iedere nieuwe christen een relatie nodig heeft met een andere christen om met God te leren leven. Met de komst van Internet is er een hele wereld bijgekomen waarin mensen zoekende zijn naar het doel van het leven, op zoek zijn naar God. Voor deze mensen is een site als www.ikzoekgod.nl gemaakt. Maar wat daarna?

Klassiek idee in dit proces is dat je zoekt naar een brug van online naar real-life. Daar is de rol van Internet afgelopen. Mijn ervaring tot nu toe met www.startersbijbel.nl is dat er een heel andere (en ook logische) toepassing is. Het “online-leren-concept” geeft de mogelijkheden om op eigen tijd en in een eigen tempo een “authentieke Bijbel ervaring” te hebben (mèn, wat een woord, maar ja…).

In de nabije toekomst zie ik wel voor me dat het een strategisch onderdeel wordt discipelschap bij een organisatie als Agapè, maar zeker ook binnen het kader van een plaatselijke kerk waar je ook aan de slag gaat met (Youth) Alpha cursus. Anyway, er zijn meer kansen dan op dit moment opgepakt kunnen worden. Maar dit is er zeker een.

Gewoon doorlezen:

  • 10 miljoen geloofsstappen Toen in 2005 in Frankrijk en Nederland begonnen werd met een nieuwe manier van evangelisatie hadden we hele […]
  • Tech update – week 27 Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over veiligheid van android […]
Wouter van der Toorn
Media Innovator / Art Director bij Stichting Agapè en het Jesus.net Internet project en Internet pastor. Mijn tijd vul ik graag met nieuwe media, de Bijbel, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik hier op mijn blog. Lees meer »
Wouter van der Toorn

@creatov

★ It's me, 42 ★
'Ik wilde zeggen: hoi, ik ben moslim. Dat je het weet' Blijkbaar mag het niet en krijgt ze bak stront over zich heen https://t.co/cO9DeEs4tD - 2 dagen ago
Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn

Latest posts by Wouter van der Toorn (see all)