Kloosters zijn van die plekken waar al eeuwen God aanbeden wordt. Een plek waar mensen hun toevlucht toe namen om aan de onrust of de verleidingen van het gewone bestaan te ontvluchten. Er woonden en wonen mannen en vrouwen die hun leven maar op één ding wilden richten: het volgen, aanbidden van God. Het is niet voor niets dat veel kloosters letterlijk buiten de normale wereld zijn te vinden. Hier een paar van de mooiste kloosters, soms gelegen op onvoorstelbare plekken.

Agia Triada, Griekenland

Agia Triada

Het Agia Triada (“Heilige Drie-eenheid”) klooster werd gebruikt in de laatste scènes van de James Bond film For Your Eyes Only. Deze Meteora (“zwevende kloosters”) is een van de grootste en belangrijkste kloosters in Griekenland. De kloosters zijn gebouwd op een spectaculaire natuurlijke zandstenen rots pilaar, aan de noordwestelijke rand van de vlakte van Thessalië de buurt van de Peneios rivier en Pindus-gebergte, in het centrum van Griekenland. (Bron foto »)

Maar er zijn er meer te vinden in Griekenland:

Zwevend klooster, Griekenland

Zwevend klooster, Griekenland

Zwevend klooster, Griekenland

Zwevend klooster, Griekenland

Sümela Klooster, Turkije

Sumela Monastry, Turkije

Het Grieks orthodoxe klooster lijkt te zweven op een steile helling met uitzicht op de bossen in het Turkse Altindere Dal. Het klooster ligt op ongeveer 1200 meter hoogte. Het klooster werd in 386 gesticht en de huidige vorm werd voltooid in de 13e eeuw. (Bron foto »)

St. George Klooster, Israël

St George Monastry Israel

Dit orthodoxe klooster is gebouwd in huidige Palestijns gebied aan de West Bank. Het klooster is bereikbaar via een voetgangersbrug over de Wadi Qelt, en doet erg denken aan het donkere dal uit Psalm 23. (Bron foto »)

Madonna del Sasso, Zwitserland

Madonna del Sasso Zwitserland

De Madonna del Sasso is een klooster in Orselina, Zwitserland. De oprichting van het klooster gaat terug naar een visioen dat de Maagd Maria verschijnt aan de Franciscaanse monnik Bartolomeo d’Ivrea. (Bron foto »)

 Le Mont Saint Michel, Frankrijk

Le Mont Saint Michel, France

Mont Saint-Michel is een rotsachtig getijde-eiland in Normandië, Frankrijk. Het ligt ongeveer een kilometer van het noordwesten van de kust, aan de monding van de Couesnon rivier in de buurt van Avranches. Het is sinds de 8e eeuw de plek van het Saint-Michel klooster.

Tips?

Heb je tips? Laat ze dan achter in de reacties!

 

Wouter van der Toorn
Media Innovator / Art Director bij Stichting Agapè en het Jesus.net Internet project en Internet pastor. Mijn tijd vul ik graag met nieuwe media, de Bijbel, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik hier op mijn blog. Lees meer »
Wouter van der Toorn

@creatov

★ It's me, 42 ★
'Ik wilde zeggen: hoi, ik ben moslim. Dat je het weet' Blijkbaar mag het niet en krijgt ze bak stront over zich heen https://t.co/cO9DeEs4tD - 1 dag ago
Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn

Latest posts by Wouter van der Toorn (see all)

Tagged with →  

5 Responses to Mooiste kloosters op aarde

  1. Deze foto vond ik ook erg gaaf:
    http://7.media.hyves-static.net/1081608582/6/gpKV/0/img1081608582.jpeg

    Jammer dat hij niet in betere kwaliteit is.