quote desmond tutu

Een monumentaal stukje Nederlandse televisie: Desmond Tutu in College Tour waar hij werd geïnterviewd door Twan Huys. Je kan de uitzending bekijken via uitzendinggemist.nl. Hieronder heb ik deze ook in de site opgenomen. Dit is zijn advies voor de studenten:

Trek je niets aan van het cynisme van de oudjes.
Geloof dat deze wereld een betere wereld kan worden.

God kan jou gebruiken om de wereld te maken zoals Hij bedoeld heeft.
~ Desmond Tutu in College Tour interview

Dit advies is vol hoop. En niet alleen maar een wensgedachte. Het is geen verkiezingsretoriek, geen ‘we gaan er een mooier en socialer nederland van maken’ terwijl je weet dat het allemaal niet gaat gebeuren. Hij heeft aan de basis gestaan van een diep, pijnlijk, maar zeer radicaal proces van verzoening na de apartheid in Zuid-Afrika. In deze processen werden niet zomaar straffen uitgesproken maar waren er confrontaties tussen daders en slachtoffers. Echte verzoening.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Het feit dat je arm bent maakt je niet minder menselijk.
~ Desmond Tutu in College Tour interview

Ik geloof hem. Hij heeft het laten zien in zijn eigen leven. Ik geloof hem trouwens om meer redenen, niet alleen omdat hij het zegt :)

Gewoon doorlezen:

Wouter van der Toorn
Media Innovator / Art Director bij Stichting Agapè en het Jesus.net Internet project en Internet pastor. Mijn tijd vul ik graag met nieuwe media, de Bijbel, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik hier op mijn blog. Lees meer »
Wouter van der Toorn

@creatov

★ It's me, 42 ★
@antonie punt bij solar is dat deel van de essentiele grondstoffen ook uit mijnen komen in gebieden met twijfelachtige regimes... - 7 uur ago
Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn

Latest posts by Wouter van der Toorn (see all)

Tagged with →  

One Response to Desmond Tutu tegen studenten

  1. Sharon zegt:

    Voor wie deze blog interessant vindt: kijk ook eens de film ‘Invictus’. Een inspirerende boodschap over verzoening in plaats van vergelding.