OpenDNS op thuisnetwerk

1 min leestijd

OpenDNSAl enige tijd ben ik op zoek geweest naar een simpele maar doeltreffende oplossing om het thuisnetwerk kindvriendelijk te beveiligen. De kids werken (helaas) nog op Windows Vista (sorry, sorry…) en de “beveiliging” zoals het wordt aangeboden is echt wel heel vervelend. Bij ieder dingetje moet ik weer komen om mijn wachtwoord in te geven om bepaalde pagina’s wel te mogen raadplegen. Vooral als mijn dochter bijvoorbeeld op Hyves zit. Nu weet ik niet helemaal hoe dat komt, maar ik krijg het niet over mijn hart om dan de beveiliging er maar af te halen. In een van de RSS-streams kwam dit artikel voorbij over de Best Content Filtering Tools. Ik ben blijven steken bij het gratis OpenDNS dat je simpel op router niveau kan instellen.

Een simpele test hier thuis laat zien dat het gewoon netjes werkt. Misschien kan de beperking van de computer van de kids eraf zodat ze ongestoord en veilig kunnen surfen. Dat zal ik wel laten weten. Maar voor dit moment lijkt het voor mij de oplossing die ik al een poosje zocht.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -