Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Socialize je site - deel 1 (Wibiya)

27 oktober 2009

WibiyaHaal meer uit je site door beter te integreren in de sociale netwerken en structuren zoals Hyves, facebook, Twitter, Flickr, etc. Ik zal een paar artikelen over dit onderwerp plaatsen. Als eerste de laatste toevoeging aan de site, de Wibiya toolbar onder aan de pagina. Ik kwam em ergens tegen en ben op zoek gegaan. Deze toolbar is nog in bèta staat. Je moet je registreren en binnen twee dagen ontvang je je officiële uitnodiging (onder de titel “Woo Hoo – Wibiya beta invitation“). De toolbar is nu vrij beschikbaar voor iedereen. Het enige wat hiervoor nodig is je aanmelden op de Wibiya site! Idee achter de toolbar is dat je je blog een stevige impuls geeft met de extra sociale interactiviteit. De toolbar geeft je verschillende extra’s aan je site:

  1. Vertaalknop
  2. Snel overzicht laatste artikelen
  3. Random selectie artikel (is best grappig!)
  4. Flickr foto album in één klik
  5. Live berichten / updates voor je bezoekers
  6. Twitter integratie (ook zien welke tweets er zijn over je artikelen)
  7. Integratie met Facebook (kan ook zelfs met fanpage, is hier niet gebruikt, wel op startersbijbel.nl)
  8. RSS
  9. Extra zoek-optie (hier niet gebruikt)
  10. Games (hier niet gebruikt)

Installeren in je site wordt netjes uitgelegd op de site. Voor WordPress slechts twee stappen: (1) widget downloaden en in je plugin directory uploaden. (2) In WordPress admin de plugin activeren en voilà! Opties stel je in het dashboard van Wibiya in (niet in je WordPress setup).

Ik zou zeggen, geef het zelf een shot. Op een gegeven moment moet er wel een limiet zitten aan de hoeveelheid opties die een site heeft. Teveel interactiviteit kan ook focus verliezen, een site moet geen kerstboom worden. Tot nu toe ben ik best tevreden. En voor een bèta product is dit wel een hele mooie optie.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments

Socialize je site – deel 1 (Wibiya…

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
1