Socialize je site – deel 1 (Wibiya)

2 min leestijd

WibiyaHaal meer uit je site door beter te integreren in de sociale netwerken en structuren zoals Hyves, facebook, Twitter, Flickr, etc. Ik zal een paar artikelen over dit onderwerp plaatsen. Als eerste de laatste toevoeging aan de site, de Wibiya toolbar onder aan de pagina. Ik kwam em ergens tegen en ben op zoek gegaan. Deze toolbar is nog in bèta staat. Je moet je registreren en binnen twee dagen ontvang je je officiële uitnodiging (onder de titel “Woo Hoo – Wibiya beta invitation“). De toolbar is nu vrij beschikbaar voor iedereen. Het enige wat hiervoor nodig is je aanmelden op de Wibiya site! Idee achter de toolbar is dat je je blog een stevige impuls geeft met de extra sociale interactiviteit. De toolbar geeft je verschillende extra’s aan je site:

  1. Vertaalknop
  2. Snel overzicht laatste artikelen
  3. Random selectie artikel (is best grappig!)
  4. Flickr foto album in één klik
  5. Live berichten / updates voor je bezoekers
  6. Twitter integratie (ook zien welke tweets er zijn over je artikelen)
  7. Integratie met Facebook (kan ook zelfs met fanpage, is hier niet gebruikt, wel op startersbijbel.nl)
  8. RSS
  9. Extra zoek-optie (hier niet gebruikt)
  10. Games (hier niet gebruikt)

Installeren in je site wordt netjes uitgelegd op de site. Voor WordPress slechts twee stappen: (1) widget downloaden en in je plugin directory uploaden. (2) In WordPress admin de plugin activeren en voilà! Opties stel je in het dashboard van Wibiya in (niet in je WordPress setup).

Ik zou zeggen, geef het zelf een shot. Op een gegeven moment moet er wel een limiet zitten aan de hoeveelheid opties die een site heeft. Teveel interactiviteit kan ook focus verliezen, een site moet geen kerstboom worden. Tot nu toe ben ik best tevreden. En voor een bèta product is dit wel een hele mooie optie.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties