Wordle Johannes

Evangelie in woorden met Wordle

1 min leestijd

Even een klein projectje… de verschillende evangeliën in Wordle. Wordle laat de meest voorkomende woorden het grootste zien in de presentatie (na verwijdering van allerlei woorden als “en”, “als”, “een”, etc). Hieronder zie je dan de vier verschillende evangeliën onder elkaar. Interessant is dat jullie prominent wordt genoemd naast zei.

Het Matteüs evangelie heeft het vaker over koninkrijk en hemel. Het Marcus evangelie veel over leerlingen en mensen. Het Lucas evangelie noemt Zoon meer dan de rest. Het Johannes evangelie heeft erg vaak Vader genoemd. Nog meer snelle observaties??

Wordle MatteüsOrigineel “Matteüs Evangelie” op Wordle


Wordle MarcusOrigineel “Marcus Evangelie” op Wordle


Wordle Lucas

Origineel “Lucas Evangelie” op Wordle


Wordle Johannes

Origineel “Johannes Evangelie” op Wordle

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -