iPad Bordspellen

Bordspellen voor de iPad

2 min leestijd

iPad Bordspellen

Jajaja, de iPad is helemaal mooi en fantastisch en geweldig en ik weet niet wat meer. Maar daar heb ik al meer dan eens over geschreven. Hou je niet zo van die moderne dingen, heb je het meer op met van die fijne ouderwetse bordspellen? Je weet wel: Monopoly, Levensweg, Kolonisten van Catan? Nou, ze zijn ongelofelijk leuk om lekker ouderwets nieuwerwets op de iPad te spelen. Gewoon samen. Hier een klein overzichtje:

Ticket to Ride

[ba-youtubeflex videoid=”6PW70KVHlcQ”]

Volgens mij is dit bordspel niet echt bekend in Nederland. In Amerika is het wat meer bekend. Maar het is een heel erg mooi spel day gebaseerd is op het echte spel. Je kan em leuk alleen spelen of met een groep. Een beetje verslavend is het wel :)
iTunes: Ticket to Ride (€5,49)

Catan HD

[ba-youtubeflex videoid=”XXtuyMocizQ”]

Het werkt precies als het gewone spel van bordkarton. Bij ons thuis spelen we liever Kolonisten van Catan op de iPad dan met de losse kaarten. Het spel is lekker onderhoudend. De uitleg is uitstekend trouwens. Je kan het met maximaal 4 spelers spelen.
iTunes: Catan HD (3,99)

Monopoly

Monopoly HD for iPad

Het leuke van Monopoly op de iPad is dat je deze zowel samen aan tafel kan spelen (om het bord heen) als multi-player mode op het lokale Wifi netwerk. Dus kan ik spelen met mijn dochter (zij op de iPad en ik op de iPhone). Leuk hoor. Alles is verder wat Monopoly hoort te zijn. Er is trouwens een speciale editie, de zgn World editie, die straten heeft in het heden. Deze speel ik zelf trouwens.
iTunes: MONOPOLY for iPad (€5,49) / MONOPOLY here & now: The World Edition (€6,99)

Game of Life

The game of life (iPad)

Ouderwets levensweg. Op een of andere manier is het een leuk spelletje om even een half uurtje te doen. Lekker even op de bank of aan tafel. Er zijn mooie animaties… En iedere keer is het weer anders. Aanrader.
iTunes: The game of life for iPad (World) (€5,49)

PimPamPet voor iPad

[ba-youtubeflex videoid=”R591W8dqCD4″]

Dit deed ik als klein kind al. Je iPad is in dit geval alleen een draaischijf en de vragen. Leuk om gewoon lekker even een tijd met de kids te hebben.
iTunes: PimPamPet voor iPad (€2,39)

Domino Touch HD

[ba-youtubeflex videoid=”tA-codffook”]

Lekker klassiek Domino spelen op een prachtige tafel. En ja, de tafel is dus je iPad. Lekker makkelijk opruimen. Maar het staat weer garant voor een gezellig potje en een leuke avond. Wie zegt er nu nog dat nieuwerwets ook niet gezellig ouderwets kan zijn?
iTunes: Domino Touch HD (€0,79)

Wil je mij helpen om deze lijst aan te vullen? Heb je andere tips voor bordspellen op de iPad?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -