Haven Rotterdam

Wees er voor me en luister naar me

2 min leestijd

Vandaag hebben we de eerste dag van de Jesus.net conferentie. Veel lessen over wie we zijn en wat we doen. Een paar van de lessen van vandaag die ik in mijn notities heb staan. Dat naast de bijzondere ambiance van deze conferentie, een conferentie boot. We varen door de hele dag door de Rotterdamse haven. Meer dan complimenten voor de creatieve organisatoren!

Haven Rotterdam

Einde aan de grote namen

Het is nog niet zo lang geleden dat de christelijke wereld was terug te brengen naar een paar grote namen en een paar grote organisatie. Die tijd is voorbij. We geloven dat deze tijd iets nieuws brengt waarbij het gaat om partnerships, samenwerken, iedereen draagt het zijne bij. Jesus.net gaat in de eerste plaats om een netwerk van organisaties die samen geloven in de kansen die Internet geeft voor evangelisatie en discipelschap. En een netwerk die gelooft in de kracht van elkaar.

Een beweging start met een paar mensen

Dit is een leuk filmpje van TED talks waarbij duidelijk wordt gemaakt hoe een beweging start. Let op de uitleg. Ik vind en erg mooi en spreekt voor zichzelf. Iemand moet starten met gek doen, en een ander (belangrijk bij een beweging) is als eerste die gaat volgen. Nice!

“Wees er voor me en luister naar me”

Is deze uitspraak niet gewoon waar het leven om draait? Het is waar mensen naar op zoek zijn, wat je zelfs terug zou kunnen brengen naar de opdracht van de kerk. Maar in alle Internet activiteiten is het niet anders. Het betekent dat de Internet activiteiten meer focus mogen krijgen naar het leggen van verbinding tussen mensen, het ontwikkelen van relaties. Dat ervaar ik als een mooie uitdaging.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -