Zandzakken bij hotel in Bangkok

Van besluit naar volgeling

2 min leestijd

MinistryNet

Zo moet je het eigenlijk vertalen: “From decision to disciple”, “Van besluit naar volgeling”, het thema van de MinistryNet conferentie hier in Bangkok, Thailand. We zitten met een grote groep mensen uit alle delen van de wereld om juist hier een antwoord op te zoeken. Eerlijk gezegd zijn we hier nog zeker niet. Er moet nog zoveel gebeuren. Het is hetzelfde punt waar veel plaatselijke kerken ook mee worstelen: Goed Nieuws kan je wel vertellen, maar hoe worden mensen volgeling van Jezus? Hier op de conferentie is deze vraag toegespitst op hoe we dat kunnen doen via Internet.

Mad Science Lab en Super Seminar

Morgen zal ik een zgn. super-seminar geven over e-learning. Omdat we zien dat het een belangrijke sleutel kan zijn in dit proces. Verder zal ik me vooral bezig houden in het “Mad Scientists Lab”, een ongeorganiseerde ontmoeting tussen creatieve mensen. Leuk. Je mag er alleen komen je hiervoor een uitnodiging hebt gekregen. Ik hoop dat er mooie concepten of gedachten zullen uitrollen.

Jan-Willem, collega uit het Nederlandse team, zal morgen trouwens het Jesus.net concept helemaal uitwerken. Leuk hoor, samen op zo’n conferentie. We moeten nog heel wat mensen spreken, dus het wordt nog druk.

Zandzakken bij hotel in Bangkok

Bangkok onder water

Wat Bangkok betreft, vanuit de lucht was duidelijk te zien hoe grote gebieden buiten Bangkok onder water staan. En ergens hield dat abrupt op. Op het vliegveld en onderweg naar het hotel is er niets van te merken anders dan dat je op sommige plekken zandzakken ziet liggen (zoals op de foto hierboven). Canadeese collega’s die hier al twee dagen zijn zijn gisteren wezen helpen om voedsel te brengen naar mensen die in huizen wonen in de gebieden die onder water staan. Dat vind ik echt gaaf dat ze dat hebben gedaan.

Ik hou je de komende dagen, als het allemaal wilt lukken, op de hoogte!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -