7 billion

7 Miljard

1 min leestijd
[ba-youtubeflex videoid=”dx895LMG9zs”]

Vandaag is de 7 miljardste aardbewoner geboren. Een behoorlijk onvoorstelbaar aantal. Dit filmpje van National Geographic is erg mooi gemaakt. Er is ook een speciale iPad applicatie van National Geographic gelanceerd ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis (tijdelijk gratis trouwens).

Ik moet hierbij trouwens wel denken aan het ongelofelijke dat er een God is die mij persoonlijk kent. Bij naam. Alle details. En dat midden tussen zo ongelofelijk veel mensen. Maar ja, daarom is God natuurlijk ook niet te vatten, onbeschrijfelijk :)

Maar, wat denk jij? Gaat het allemaal nog wel passen, zoveel mensen op aarde? Of moeten we hier maar een streng asiel beleid gaan voeren zodat er geen aliens of bewoners van andere werelden zich gaan vestigen op onze planeet. We zitten namelijk al vol :s Nee hoor, er is ruimte zat. Als er maar wat eerlijker wordt verdeeld. Misschien is Gods idee van de mens dan toch zo gek niet (check bijvoorbeeld Lev. 25:35). Als je nu eens niet voor jezelf leeft, maar deelt als je genoeg hebt, dan komt niemand iets tekort. Ik denk dat Hij een perfect plan had.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -