Twitter vogeltjes

Verbeter je Twitter impact

2 min leestijd

Twitter vogeltjes

In de afgelopen dagen heb ik weer een heleboel inspiratie opgedaan. Dus heb ik weer een boel te schrijven in de komende tijd. Hier een paar tips voor je Twitter gebruik.

Profilering

Het is slim om je te profileren. Want je kan niet alles en iedereen bedienen. Wie ben je en wie wil je bereiken of beïnvloeden. Hier een paar mogelijke richtingen voor je profiel, je stijl, je inhoud…

  • Delen van je passie
  • Delen van handige tips
  • Persoonlijk, wie ben je, waar denk je over na
  • Grappig
  • Spiritueel

Het is slim om je bewust te zijn van de richting die je kiest en hier consistent in te zijn. Zelf tweet ik weinig over persoonlijke zaken. Dat hoort niet bij mijn profiel. Een verkoudheid zal je niet zomaar voorbij zien komen.

Doelstelling

Je profilering heeft alles te maken met je doel. Wat wil je bereiken? Je publiceert namelijk om anderen te beïnvloeden, te bereiken, aan je te binden… Als je het duidelijk hebt kan je vervolgens ook een plan maken om dat doel te bereiken. Als je mensen wilt inspireren dan stuur je andere berichten dan dat je mensen de laatste ontwikkelingen op je vakgebied wil delen.

Een goede vraag is hoe je je succes gaat meten. Je kan wel wat doen, maar is het zinvol?

Je volgers zijn belangrijk

Het is goed om te beseffen dat je je berichten post voor de mensen die je (mogelijk) volgen. Nu is verbinden met je volgers op Twitter iets anders dan vriendschap op Facebook. Vergeet echter deze verbinding niet:

  • Luister naar je volgers
  • Betrek ze, vraag, communiceer
  • Wees online aanwezig
  • Wees betrokken op je volgers
  • Wees enthousiast

PS: In een volgende post zal ik wat meet instrumenten voor je online invloed doorgeven.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -