Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Een kindje geboren: Vannultotnu.net

20 december 2011

vannultotnu.net

Er is een kindje geboren: Agapè Media heeft, in samenwerking met Youth for Christ Nederland (YfC), de site vannultotnu.net gelanceerd. De site is bedoeld voor de tienduizend jongeren die de kerstvoorstelling ‘Van nul tot nu’ deze week zullen bezoeken.

De afdeling Switch van Youth for Christ verzorgt al jaren voorstellingen op scholen rond de periode van kerst. De acteurs weten in deze kersttijd meer dan tienduizend jongeren te boeien door ze op een creatieve manier te laten zien wat de essentie van kerst is.

Agapè en Youth for Christ willen deze jongeren meer bieden na het zien van de kerstvoorstelling. Daarvoor is de website vannultotnu.net ontwikkeld. Op deze website vinden jongeren informatie over het stuk, leren ze de spelers van Switch beter kennen en wordt de essentie van kerst verder uitgelegd.

Uiteraard is beschreven waarop de kerstvoorstelling is gebaseerd. Daarnaast is er een bijzondere rap te beluisteren. Ook is een deel van het kerstverhaal (uit het pas verschenen boek ‘De Torrie van Mattie’) erop geplaatst.

  De Torrie van Mattie
 

01 – De geboorte van Jezus

 

  02 – Shining star

Bijzonder is dat alle acteurs iets van hun eigen ervaringen met God hebben beschreven. “Juist hiermee hopen we jongeren te laten zien dat God realiteit is ons leven,” aldus Jan-Willem Bosman van Agapè Media. “De tieners die de site bezoeken kunnen ook in gesprek met de spelers van het stuk.

Vervolgens worden de jongeren uitgedaagd verder op zoek te gaan naar de betekenis van kerst. Ze kunnen aansluitend sites bezoeken als waaromjezusvoorjou.nl.

De website vannultotnu.net is een onderdeel van het wereldwijde samenwerkingsverband Jesus.net. Daarbij zijn op dit moment veertig organisaties aangesloten die verschillende evangeliserende websites aan elkaar verbinden. Een (be)zoeker wordt stap voor stap richting het geloof in God geleid en gestimuleerd daar meer over te ontdekken, samen met andere gelovigen.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Een kindje geboren: Vannultotnu.net

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0