foto's nieuws 2011

Wat verandert alles snel!

3 min leestijd

foto's nieuws 2011

Heb je het ook niet door? Wat verandert alles snel: mensen, omstandigheden, de maatschappij, het milieu, de wereldpolitiek. Je voelt het, je ziet het, je maakt het mee. En dat alles verandert hoort bij het leven. Eerlijk gezegd voelt het alsof het in deze tijd nog een beetje sneller gaat. Ik bedoel dit:

 1. 10 jaar geleden kende niemand YouTube, Twitter of Facebook. Terwijl je ze niet meer kan wegdenken uit een wereld die verandert. Je wordt online ontdekt als talent. Regeringen worden omvergegooid door invloed van deze nieuwe media.
 2. Iedere maand worden 31 miljard zoekopdrachten gedaan in Google. In 2006 was dat nog maar 2,6 miljard.
 3. Ieder uur worden 16.000 mensen geboren en 694.000 liedjes illegaal gedownload.
 4. In 1984 waren er wel 1000 apparaten met Internet. Dat waren er in 2008 al een miljard.
 5. Je smartphone nu is 1.000.000 keer goedkoper en 1000 keer krachtiger en 100.000 keer kleiner dan de beroemde super computer uit 1965 (MIT). Waar je een gebouw voor nodig had, past nu in je broekzak. En want nu in je broekzak past past over zo’n 25 jaar in een bloedcel, als deze ontwikkeling zo doorgaat!
 6. De best betaalde banen van dit moment bestonden 10 jaar geleden niet eens.

Opvallende mededeling

Met alles wat er verandert is er een opvallende mededeling in de Bijbel: “Ik, de HEER, ben niet veranderd.” (Maleachi 3:6). Het gekke is dat het een bijna absurde mededeling is. Want in alles wat je kan zien en wat je meemaakt zie je dat alles anders wordt. Hoe kan het dan bestaan dat er iets, iemand, een persoon is die NIET verandert. Probeer dat eens in je systeem te krijgen. Wat Hij vandaag is, dat was Hij gisteren ook. En wat Hij gisteren was, dat is Hij morgen ook. Hij verandert niet. Zo is Hij. Hij is.

nos foto's nieuws 2011

Is het belangrijk?

Goede vraag natuurlijk. Wat heb je eraan dat God meedeelt dat Hij niet verandert. Er zijn een paar dingen waarom deze mededeling zo belangrijk is:

 1. Hij houdt zich aan zijn Woord
  Hij verandert niet. Hij is betrouwbaar. Hij zal doen wat Hij heeft gezegd. Onze God kan niet liegen. Hij kan niet iets beloven en dan vervolgens niet doen (lees num. 23:19)
 2. Hij stelt je niet teleur
  Het Goede Nieuws blijft Goed Nieuws. Het Nieuws dat God deze wereld niet in het probleem heeft gelaten waarin deze wereld zit. Maar Hij stuurde Zijn Zoon, om deze wereld te redden (Joh 3:16-17). En Hij was succesvol. Hij was geen modegril. En paste zich ook niet aan aan de mening van de maatschappij. Zocht niet het acceptabele midden. Wat voor een Redder zou Hij dan zijn??
 3. Hij is veilig
  Regeringen kunnen veranderen, leiders van hun sokkel vallen. En vervolgens is het afwachten wat je ervoor terug krijgt. Maar Hij verandert niet. Je hoeft niet te gissen naar wat er gaat komen. Hij is er al!

Reageer

Wat heb jij aan de wetenschap dat God niet verandert?? 

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -