andere vis

Gesprek op radio over homogene kerk

2 min leestijd

andere vis

Afgelopen dinsdag was ik op Groot Nieuws Radio in gesprek met Tjitske Volkerink over het thema “het einde van de homogene kerk”. Dat was naar aanleiding van mijn eerdere artikelen over “10 trends in de kerk voor de komende 10 jaar” en “Het einde van de homogene kerk?” dat een stukje verdieping geeft. Gelukkig was het in het programma “Heilige Huisjes“, dus ik had permissie om kritisch en eerlijk te praten over het thema. Ik heb bijzonder genoten van het gesprek. Luister deze zelf na (gesprek begint rond 4 minuten):

Reacties op het gesprek

Eerlijk gezegd voelde ik me niet helemaal thuis bij Groot Nieuws Radio. Het is een publiek waar ik me verder niet op richt. Ik hou eerlijk gezegd midden in het leven staan in plaats van in je hoekje kruipen. Hoe mensen het oppakken? Hier een paar van de reacties op de uitzending:

wat een gaaf gesprek; 
want mensen hebben mensen nodig
durf te doen en gaan met GOD; luister naar de harte “wensen”; 
ben begaan met ieder lot.

beste van der Toorn ik hoop dat er veel mensen geluisterd hebben.
groet en GODS zegen toegewenst.

Zoontje met ADHD

De volgende reactie vond ik veelzeggend. Hoe gaan kerken om met mensen die niet in het stramien passen? Die anders zijn? Die zich anders gedragen?

Hallo!!

Fijn dat jullie over diversiteit in de kerk praten. Vanwege mijn zoon van 6 met adhd, hebben wij het hier ook over voor onze gemeente…wat vinden jullie van elkaar accepteren zoals je bent, met je eigen uiterlijk en je eigen eigenheid…Je kunt je zo niet welkom voelen als je anders zijn met bepaalde blikken wordt “beloond”….

groetjes,
cynthia

Kerk op zondag

Een belangrijke vraag is natuurlijk waar je kerk voor bent. Daar ging ook de volgende reactie over. Een simpel antwoord is er natuurlijk niet. Want je kerk om God te ontmoeten. Maar je bent ook kerk om God zichtbaar en bereikbaar te maken voor de mensen om je heen.

Is kerk zijn niet vooral op zondag het verlangen hebben naar de Here Jezus toe te gaan, en Hem groot maken om Wie Hij is en het werk wat Hij volbracht heeft?

Reageer ook

Zou jij ook willen reageren op dit thema en de uitzending? Ik ben namelijk erg benieuwd!!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -