verdiende_aandacht_ipad

Verdiende Aandacht – iPad app

2 min leestijd

Verdiende Aandacht (Boek, iPad en iPhone)

Wellicht een van de beste publicaties van het afgelopen jaar over sociale media, communicatie, branding, merkcommunicatie in het digitale media tijdperk is “Verdiende Aandacht” van Klaas Weima. Het leuke is dat het boek direct, als goed voorbeeld, in verschillende kanalen wordt uitgezet. Naast het papieren boek is het boek volledig op de iPad te lezen in de app (dat vind ik dan weer fijn), is de iPhone app beschikbaar (met daarbij ook de bijbehorende podcasts).

Een must-read

Het boek is een must-read voor iedereen die een beetje serieus bezig is of wil zijn in het nieuwe sociale media landschap en digitale tijdperk. Bij de tijd, goede lessen, scherpe observaties. De tientallen experts geven hints en commentaar vanuit de praktijk. Hogeschool Rotterdam kiest het boek al voor lesstof voor 2e jaars. En terecht lijkt me.

Een ding is me al heel snel duidelijk: wil je opvallen, dan moet je buiten de gebaande wegen gaan. Anders ga je ten onder aan alle informatie waarmee je wordt overspoeld:

Aantal uren wakker per dag: 16
Aantal minuten per dag: 960
Aantal reclameboodschappen per dag: 5.000
Aantal blootstellingen per minuut: 5,2

Sociale connectie

Het lijkt me een spannend ding om er als schrijver bovenop te zitten. Maar dat doet Klaas wel. Hij reageert zelf en naar mijn ervaring snel ook. Dat zouden meer mensen moeten doen. Zo ben je zelf een betrouwbaar merk en verdien je ook zeker de aandacht!

iPhone app en BookApp voor iPad

De iPhone applicatie van Verdiende Aandacht is gratis. De Verdiende Aandacht BookApp voor iPad kost je 4,99. Dan heb je het complete boek in interactieve vorm en dat is dus maar 20% van de papieren prijs. Hoe leuk is dat!

Ik mis wel een paar dingen in de applicatie. Het had namelijk mooi geweest om quotes direct te kunnen selecteren en delen op Facebook of Twitter. Dat heb ik nog niet uitgevonden. Onderstrepen en persoonlijke notities bij de tekst maken kan volgens mij ook niet. Al zou dat laatste wel moeten kunnen volgens de beschrijving. Maar, al met al, een absolute aanrader. Er zijn heel wat lessen en tips waar ik in het komende seizoen mee aan de slag ga.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henny
Henny
11 jaren geleden

Je hebt in ieder geval mijn aandacht :-) Maar gaat het alleen om opvallen of is er meer?

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Henny
11 jaren geleden

Waar denk je aan? Het gaat om aandacht verdienen, in plaats van afkopen. Dus… ben je persoonlijk, transparant, eerlijk en nog veel meer. Maar nogmaals, wat bedoel je nu met je vraag?

Jan-Willem
Jan-Willem
11 jaren geleden

Ik ben benieuwd wat je er van vond. Ik was er erg van onder de indruk. Snel gaan toepassen zou ik zeggen. Kun je hem mee terug nemen naar kantoor? Ik wil er graag in de vakantie nog een keer doorheen. of moet ik dan de app maar kopen voor de ipad?

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Jan-Willem
11 jaren geleden

Ik zal em meenemen, maar de app is wel makkelijk. Hoef je niets extra’s te sjouwen :)