Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Vooral e-mailen met de iPad

4 juli 2012

Lezen en e-mailen met de iPad

Hoe was het leven vóór de iPad? Het is bijzonder hoe snel een apparaat zijn weg vind naar een routine van het dagelijkse leven. En wat doen we vooral met een tablet? Uit net gepubliceerd onderzoek blijkt dat we vooral e-mailen met de iPad:

  1. E-mailen (81%)
  2. Nieuws lezen (69%)
  3. Weersverwachting (63%)
  4. Sociale Netwerken (62%)
  5. Gamen (60%)

Plekje in de woonkamer

Het lezen wordt wel veel gedaan, maar is zeker niet de belangrijkste activiteit op de iPad. Ik merk dat ikzelf ook mijn e-mails steeds vaker verwerk vanaf de iPad. Gewoon omdat het gemakkelijker is. Gewoon op de bank met de iPad op schoot maakt ook het lezen van nieuws een heel andere ervaring als achter een bureau. Zeker als je nieuws leest met apps als Flipboard die er een dynamische magazine ervaring van maakt.

Wel is de ervaring van de onderzochte groep dat een tablet (zoals de iPad) niet een complete vervanger is maar dat verschillende apparaten door elkaar worden gebruikt. Vooral ‘s avonds en in het weekend is de iPad het meest gebruikte apparaat in de woonkamer.

Smartphone

De mobiele telefoon is echter nog steeds het meest gebruikte apparaat voor een mens. Je draagt het bij je, altijd online, zelfs naast je op het nachtkastje.

Ook als is de TV het grootste scherm in de woonkamer, het moet steeds meer de aandacht delen met kleinere apparaten zoals een tablet en een smartphone.

Mobiel eerst

Als je dit leest snap je dat het niet voor niets is dat steeds meer een ontwikkelstrategie van “mobiel eerst” wordt gebruikt. Als je online strategie werkt voor mobiel dan heb je een groot en consistent publiek te pakken. Een belangrijke les waar we met Jesus.net ook mee aan de slag zijn. We zijn er nog niet.

Op deze site is nu volgens mij mobiel in orde. Volgens mij helemaal prima. Dat “mobiel eerst” helpt in ieder geval goede keuzes te maken.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Vooral e-mailen met de iPad

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0