mijn ipad games

Mijn iPad Games

3 min leestijd

mijn ipad games

Met de laatste update van iOS voor iPad en iPhone is het weer tijd om wat nieuwe tips voor iPad games op een rijtje te zetten. Want zonder dat Apple het had gepland blijken de iPhone en iPad groot te zijn als game platform! Er zijn talloze games, dit zijn wat mij betreft de echte aanraders. Voor zover mogelijk met een trailer erbij:

Amazing Alex

[ba-youtubeflex videoid=”xk7vezL36IU”]

Een natuurkundige puzzelgame van dezelfde game maker als de beroemde Angry Birds. Erg leuk en het staat garant voor urenlang puzzelen. Sommigen zijn echt heel erg lastig. Amazing Alex (€2,39)

Tiny Wings HD

[ba-youtubeflex videoid=”W25BAba0oqc”]

Een leuk spel voor even tussendoor of voor een hele tijd achter elkaar. Het gaat om vogeltjes die te kleine vleugeltjes hebben en dus slim gebruik moeten maken van de zwaartekracht. Tiny Wings HD (€2,39)

Air Mail

[ba-youtubeflex videoid=”zn8NaX0E8vI”]

Kijk, hier komt de iPad helemaal uit. Lekker rondvliegen in je postvliegtuigje en opdrachten uitvoeren. En denk nu maar niet dat het allemaal zo gemakkelijk is. Air Mail (€1,59)

Bastion

[ba-youtubeflex videoid=”5h9_vepRkHc”]

Een heel bijzonder actie spel dat eerst op PC en XBOX beschikbaar was. En deze overstap is erg mooi gedaan. Het is wat lastig uit te leggen hoe het werkt. De besturing gaat lekker, alles klopt. Een echte aanrader voor uren plezier. Bastion (€3,99)

Roads of Rome 2

[ba-youtubeflex videoid=”8h07MRUct8o”]

Alle wegen leiden naar Rome. En jij mag ze bouwen door slim van grondstoffen, routes en werkers gebruik te maken. Voor mij is dit vakantiespel numero uno. Gewoon uren puzzelen. Ik geniet wel! Roads of Rome 2 (€3,99)

Kingdom Rush

[ba-youtubeflex videoid=”Eo0a7yVlQSY”]

Een soort Tower Defense, een erg leuke puzzel. Dit strategie spel is een echt toppertje en staat niet voor niets in de toplijst van de App Store. Kingdom Rush (€2,39)

Temple Run Brave

[ba-youtubeflex videoid=”A-ejWvOu5pA”]

Dit is de Pixar variant van Temple run met het karakter uit Brave. Je kan hier eindeloos blijven proberen om nog meer vingervlug te worden en je score te verhogen. Heb je een paar minuten te vullen? Kan je mooi een rondje rennen. Temple Run Brave (€0,79)

Game of Life

[ba-youtubeflex videoid=”BbT6SsRa2v4″]

Ken je het spel levensweg? Dit is de iPad versie daarvan. Leuk gezinsspel, gewoon om de tafel. Ideaal bordspel op de iPad. Game of Life (momenteel €0,79)

Monopoly Here & Now

[ba-youtubeflex videoid=”WDMPx4oUOug”]

Dit is een tweede bordspel voor de iPad dat hier thuis regelmatig wordt gespeeld. Veel gemakkelijker als met de losse elementjes enzo. Op de bank of om de tafel. Gewoon lekker nieuwerwets ouderwets. Monopoly Here & Now (€6,99) / Monopoly for iPad (€5,49)

Bad Piggies HD

[ba-youtubeflex videoid=”qeFpWlj5fTg”]

De slechte varkentjes uit Angry Birds. Het zit denk ik tussen Angry Birds en Amazing Alex in, al lijkt het vooral te werken als de Amazing Alex game. Het is dus vooral puzzelen en niet lekker schieten. Bad Piggies HD (€2,39)

En verder…

Check ook mijn recente overzicht iPad apps, mijn top 12 iPad apps (2011) en bordspellen voor de iPad. Heb je goede tips, zet ze hieronder in de reacties!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -