onzichtbare mensen

Christenen zijn kleurloos

1 min leestijd
[ba-vimeoflex videoid=”59981487″]

Wow, de mensen in deze reclame zijn pas echt onzichtbaar. Waarom post ik dit filmpje? Niet omdat ik geloof dat Sprite de oplossing is hoor… Zojuist is het nieuwe geloven portal van EO.nl online gegaan. Met een klein hoekje voor dit blog in het thema “Blog van de week“. De lancering van dit portal wordt ingeluid met een “Leef je geloof in Nederland” onderzoek. Een van de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek: christenen zijn kleurloos.

Enerzijds is er een kanteling van ‘preken’ naar ‘leven’. Laat je geloof maar zien in plaats van alleen maar horen. Ik geloof eerlijk gezegd dat dat een goede kanteling is. Maar… in de praktijk werkt het dus niet echt zo. Christenen zijn huiverig om hun identiteit en geloof te delen. Ze vallen niet op. Kleurloos dus.

Het zou mooi zijn als christenen aantrekkelijke, boeiende en goede mensen zouden zijn. Natuurlijk, anderen ook. Maar je zou het toch mogen verwachten van mensen die van harte geloven in Gods liefde?!

Check:

EO Geloven portal »
Leef je Geloof in Nederland (PDF) »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -