vuurwerk boven amsterdam

Goede voornemens? Nee!

2 min leestijd

De start van een nieuw jaar. Tijd van goede voornemens. Heb jij ze? Ik niet. Goede voornemens zijn vaak een bron van zelfveroordeling. Jammer, maar het lukt je niet.

De weg naar mislukking is geplaveid met goede voornemens.

Een simpele vraag

Wat ik wel heb is deze ene simpele vraag: wat is het ene wat je gaat doen in het komende jaar. Niet het vele, niet een onmogelijke lijst. Maar dat éne. Één ding. Misschien wel gebaseerd op de vraag vanuit een van de oude Psalmen:

Ik vraag aan de HEER één ding, het enige wat ik verlang: wonen in het huis van de HEER alle dagen van mijn leven, om de liefde van de HEER te aanschouwen, hem te ontmoeten in zijn tempel. Psalm 27:4

Wat verlang je?

De vraag die ik me stel: wat verlang ik van de Heer. Wat is mijn vraag aan God. Dit is niet een lijst met welgemeende goede voornemens, maar één verzoek.

Als je één ding aan de Almachtige mocht vragen, wat is dat éne. Is het niet een ongelofelijk verhelderende vraag?! Geen lijstjes (al ben ik ook goed in lijstjes), maar alles terug gebracht naar één vraag.

PS: lees ook “gebed voor het nieuwe jaar

Jouw éne ding

Jouw éne ding is anders dan de mijne. Wat verlang je van God? Iets voor je gezin? Of voor vrienden? Heb je een verzoek voor jezelf? Wat zou jij aan de Heer vragen?

Heb je ergens een gebrek aan? De Heer wil voorzien in je tekorten. Hij is goed. Dat heeft Hij meer dan duidelijk laten zien. Hij gaf immers zijn eigen Zoon uit liefde voor jou (Rom 8:32) ?!

Is er iets wat je maar niet kan loslaten (een slechte gewoonte bijvoorbeeld)? De Heer wil je helpen om tot in de vezels van wie je bent vrij te zijn. Sta je geestelijk stil? Misschien hou je vast aan dingen die je nu echt los moet laten. Laat het verleden los en leef.

Mijn wens voor jou

Samen met God wordt het nieuwe jaar een jaar waarin jij ook nieuw wordt, nieuwe kracht, nieuwe visie, nieuwe energie, nieuw plezier, nieuwe bloei in je leven. Dat is ook mijn wens voor jou!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -