Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Grote verhalen

4 januari 2013

kampvuur

Ik herinner me nog die avond dat ik met tientallen jongeren tijdens een nat weekend in de Ardennen was. Het was een scene die prima zou passen in een boek vol verhalen. We zaten een beetje op te warmen rond het opgestookte haardvuur en een van de leiders begon verhalen te vertellen over vroeger toen zijn vader verhalen vertelde. Hij vertelde ook over zijn reis naar India, alles wat goed ging, maar ook de spannende dingen.

Het gekke met die verhalen is dat ze iets in werking zetten. Een goede verteller brengt je in een andere werkelijkheid. Ze nemen je mee.

Maar… verhalen waarin alleen goede dingen gebeuren zijn best wel saai. Een verhaal moet iets donkers en iets lichts hebben, iets fouts en iets goeds, een sluwe bedrieger en een held. Zelfs verhalen op de kleuterschool moeten iets spannends in zich hebben. Al is het maar de donkere zolder met enge schaduwen.

Waarom houden we zo van deze verhalen? Ik denk omdat iedereen herkent dat dit de essentie van het leven is. Niet alles is goed, niet alles is fout. Lees verder op Alpha-cursus.nl »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Grote verhalen

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0