jezus scene heuvels

Jezus verandert het woord “God”

1 min leestijd

jezus scene heuvels

Wie is God eigenlijk? Als ik Jezus mag geloven (en ja, dat mag ik), dan is het voor mij verrassender dan ik in eerste instantie door had. Wat Jezus namelijk doet is dat hij door zijn woorden en zijn leven de inhoud van het woord “God” verandert.

Jezus zei: ‘Ik ben nu al zo lang bij jullie, en nog ken je me niet, Filippus? Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien. Waarom vraag je dan om de Vader te mogen zien? Johannes 14 vers 9

Hij wil ons beeld van God aanpassen.  Maar er moet wel iets gebeuren. Want ik heb de neiging om Jezus in mijn beeld van God te passen. Ik heb ideeën over goddelijkheid en Jezus moet daaraan voldoen: Hij is als God. Jazeker. Maar, en dit is een beetje een ontdekking, dit is de halve waarheid:

Jezus zegt dat als je Hem hebt gezien we de Vader hebben gezien. Dat betekent niet alleen dat Jezus op God lijkt, maar dat God op Jezus lijkt (even goed lezen hè). Hij openbaart ons God en niet andersom. Het kan dus niet zo zijn dat je Jezus probeert te leren kennen vanuit het idee wat je hebt van God. Je kan begrijpen wie God is vanuit het leren kennen van Jezus.

Als het dus zo is dat Jezus God is, dan verandert Hij mijn idee van God.

Geef me nog even een poosje, want ik wil nog veel meer ontdekken!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter Overduin
Peter Overduin
11 jaren geleden

Interessante gedachte! Even doorgedacht…. heeft Jezus ooit een mens plaatsvervangend gestraft voor de foute daden van anderen? Nee toch? Dus als Jezus God is dan betekent dit dat God ook niemand plaatsvervangend heeft gestraft voor andermans foute daden…. ook de mens Jezus niet…. ;-).