typemachine

7 verschillende soorten blog artikelen

2 min leestijd

typemachine

Dit blog artikeltje is een van vele soorten blogs die je zou kunnen schrijven: een lijstje. Ik heb een lijstje gemaakt met zeven verschillende soorten blog artikelen. Dat zou je kunnen helpen bij het schrijven van je volgende blog.

1: Lijsten

Deze blogs zijn bijzonder handig als je snel overzicht wilt hebben. Precies deze gegevens en overzichten zijn ideaal: mensen hebben snel  een idee of ze hebben gevonden wat ze zochten. Je hebt het werk hiermee voor anderen al gedaan. Zoals een lijst met Bijbel apps, mijn toplijst met muziek, etc

2: Interview

Je kan unieke inhoud maken door mensen te interviewen. Dat hoeft niet eens altijd mondeling, telefonisch. Het kan ook met een aantal vragen die je hebt opgesteld. Uiteindelijk heb je goed materiaal waar je een en soms zelfs meerdere blogs uit kan halen.

3: Review

Je hebt een boek gelezen, een film gekeken, een gadget gebruikt, beroep op een service gedaan: vertel je ervaringen. Zo kan je mensen motiveren om ook een goed boek te lezen of juist geen tijd te geven aan een bepaalde film.

4: Verzamelde links

Dit is soms een handige als je even geen inspiratie hebt om zelf iets te schrijven: wat zijn de verzamelde links van bijvoorbeeld de afgelopen week. Sommige blogs hebben een vaste wekelijkse verzameling die bijzonder interessant zijn!

5: Controversiële visie

Wil je graag reacties? Dan heb je soms even wat meer lef nodig. Heb je een tegendraadse of zelfs controversiële visie op het een of het ander, dan heb je iets goeds in handen voor je blog.

6: Hoe werkt het

Hoe moet ik me aanmelden, hoe werkt het om in Photoshop iets voor elkaar te krijgen, hoe moet je preken met een iPad, hoe doe je nu eenvoudig bijbelstudie… Je kan de lijst vragen eindeloos maken en ze lenen zich uitstekend om een mooie blog over te schrijven die langer meegaat als vandaag en morgen.

7: Wedstrijd

Dit kan je uithalen als je wat meer verkeer kan genereren: een wedstrijd waarin mensen iets kunnen insturen zoals een poster over een bepaald thema. Een wedstrijd werkt eigenlijk alleen goed als er ook daadwerkelijk iets te winnen valt.

Heb jij nog ideeën? Ik hoor ze graag!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -