social share readwrite.com

De beste social share plugins voor WordPress

2 min leestijd

social share readwrite.com

In de afgelopen weken heb ik me redelijk suf gezocht naar goede social share plugins voor WordPress. Het resultaat van mijn zoektocht heb ik hier maar voor je bij elkaar gezet. De mooiste oplossingen die ik tegenkom (zoals hieronder van readwrite.com en hierboven van thenextweb.com) zijn uiteindelijk eigen producten die specifiek voor deze sites worden ontwikkeld.

social share thenextweb.com

Maar er zijn ook prima oplossingen die wel out-the-box kunnen worden gebruikt:

Flare

Ik was even bezorgd toen Flare besloot hard een link naar hun producten toe te voegen, maar na protest hebben ze besloten deze link optioneel te maken. Dus… ze staan direct weer op nummer 1. Een mooie plugin die het aantal “Flares” laat zien, dus hoe vaak iets in totaal op de sociale netwerken is gedeeld. Toppertje!! Je kan zowel de share-buttons boven als onder je artikelen plaatsen. En ze hebben de optie voor de floating sharebar. Mooi gedaan! PS: ze hebben nog meer interessante plugins die het checken waard zijn. Ga naar filament.io »

Download Flare (gratis) »

WordPress Social Share Buttons

Dit is een premium plugin. Maar een die bijzonder goed wordt gewaardeerd. Deze gebruikt een ‘floating sidebar’ zoals meer. Echter, op mijn blog werken floating sidebars niet vanwege de manier waarop ik mijn blog het opgezet: een dubbele zijbalk (links en rechts). Mooi en netjes uitgewerkt.

Download WordPress Social Share Buttons ($8,-) »

Share Buttons by AddThis

Een veelgebruikte service is die van AddThis. Deze blinkt vooral uit in de hoeveelheid netwerken die zij kunnen bedienen. De beoordeling is 3.3 uit 5 sterren, dus niet helemaal op en top.

Download Share Buttons by AddThis (gratis) »

Jetpack

Eigenlijk zou Jetpack bij iedere WordPress installatie moeten worden geïnstalleerd. Met deze plugin komt een hele zwik aan opties mee, waaronder een ‘share’ optie wat vroeger Share Daddy was. Werkt prima.

Download Jetpack (gratis) »

Digg Digg

Dit is ook een floating share bar. Prima, actief ontwikkeld met veel verschillende netwerken die worden bediend.

Download Digg Digg (gratis)

Social Sharing Toolkit

Deze komt uit de stal van Mailchimp. Ik heb deze nog niet geprobeerd maar is steeds verleidelijk aangezien deze niet alleen gebruik maakt van broadcasten (delen van je content) maar ook reacties op Facebook en Twitter terug kan halen.

Download Social Sharing Toolkit (gratis) »

Heb je nog andere tips? Ze zijn welkom!

 

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -