Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Ongewenst en vermoord omdat je een meisje bent

2 oktober 2013

Voor ik deze documentaire zag wist ik vaag dat het zo was. Er zijn grote delen in deze wereld waar je als meisje niet gewenst ben vanwege allerlei culturele en religieuze overtuigingen die meisjes als minderwaardig en minder waardevol zien. Met als gevolg dat in de stilte miljoenen meisjes worden geaborteerd en vermoord.

[ba-vimeoflex videoid=”75941525″]

Mijn probleem toch niet?

Zelf zit ik soms met thema’s als dit in mijn maag. Ze lijken een probleem van een andere wereld. Het raakt me niet persoonlijk. Toch geloof ik in gerechtigheid en vrijheid. Is het niet zo dat juist het christelijk geloof juist als eerste hier een antwoord op zou moeten geven? Want zijn mannen en vrouwen niet beide naar Gods beeld geschapen en waardevol? Maar nogmaals… ik vind het ingewikkeld.

Er zijn te weinig tranen om huilen voor ieder meisje dat is vermoord.

Vanuit de politiek zou dit op de agenda moeten worden gezet. Opstaan tegen onrecht, opstaan voor het zwakke, opstaan tegen wrede ongelijkheid, opstaan voor recht.

De documentaire

it’s a girl vertelt het schokkende verhaal van de vermiste, geaborteerde en vermoorde meisjes in India en China. Het verhaal van vrouwen die lijden onder extreem geweld vanwege de bruidsschat-traditie. Vrouwen die dapper het leven van hun dochters proberen te redden, maar ook vrouwen die hun dochters vermoord hebben, omdat ze alleen maar zoons willen. Tientallen miljoenen meisjes zijn vermist. Sommige bronnen spreken van wel 200 miljoen.

In it’s a girl plaatsen experts en activisten uit diverse landen van over de hele wereld de verhalen in hun context en laten zien wat er moet gebeuren om deze schending van mensenrechten, deze gendercide tegen te gaan.

Probeer deze documentaire te kijken. Wat kunnen we aan deze problematiek doen?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Ongewenst en vermoord omdat je een meisj…

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0