"ellis" met robert de niro

Robert De Niro en de vluchtelingencrisis

2 min leestijd

Wat is dit prachtig en indringend!! Nils Frahm en Woodkid werken samen met Robert De Niro en kunstenaar JR aan een project over de vluchtelingencrisis waarbij De Niro de verteller is. Het is een project dat een film, album en compleet kunstproject is. Er is wat te vertellen. We moeten de angst bestrijden!

Hier is de short film “Ellis” uit 2015 van JR, met Robert De Niro. Hij vertelt het verhaal van miljoenen migranten die begin 20e eeuw via Ellis Island naar de USA wilden reizen. En je voelt door alles heen dat deze film natuurlijk ook gaat over de vluchtelingencrisis nu. Deze crisis is niet nieuw, is niet de eerste en zal niet de laatste zijn. Ook de generaties voor ons zijn op de vlucht geweest. Op de vlucht voor honger of voor armoede, op de vlucht voor oorlog en gevaar, op de vlucht met de hoop op een betere toekomst.

De Duitse artiest Nils Frahm over het project:

“Robert zegt het allemaal in 17 minuten. We worden niet geconfronteerd met een vluchtelingencrisis. We worden geconfronteerd met een crisis omdat we niet durven te omarmen, omdat we niet meevoelen en omdat we onze angst niet kunnen opgeven. Kunst kan in deze bemoedigend zijn en ik hoop dat dit project helpt om de angst te bestrijden die in ieder van ons woont.”

Ellis

De film sluit af:

“But don’t get me wrong: I’m the ghost of all those who never got to get there. And the ghost of those who will never get there.”

Deze film is opgenomen in een verlaten ziekenhuis dat ook onderdeel is van een heel kunstproject rondom Ellis, Unframed – Ellis Island van kunstenaar JR.

 

Ellis

Ellis

Ellis

"ellis" met robert de niro

Bovenaan de pagina is de trailer van het album dat gaat uitkomen, en hieronder nog twee tracks als teaser.

Check erasedtapes.com & ellis-themovie.com »

Meer op nytimes.com & rollingstone.de »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -