H&M kerst commercial

Mooiste kerst commercials 2016

5 min leestijd

Het kerstseizoen is vanouds het seizoen van de mooie en tranentrekkende commercials. Sommigen hebben de kwaliteit van een short-movie die zo in de bioscoop vertoond zou kunnen worden. Een aantal heb ik voor je op een rijtje gezet. In Nederland moet eerst de Sinterklaas nog komen, dus er zijn nog maar weinig Nederlandse pareltjes te vinden. Wellicht na 5 december.

H&M – Come together

https://www.youtube.com/watch?v=VDinoNRC49c

Dit jaar komt H&M met een fantastische commercial met regisseur Wes Anderson. Het is een kleine vier minuten waarin de conducteur moet vertellen aan de treinpassagiers dat de trein te laat op hun bestemming aan zou komen. Maar hij lost het op om toch een fantastische kerst te vieren in de trein. Qua stijl moet ik trouwens erg denken aan The Grand Budapest Hotel (die ook door Wes Anderson werd geregisseerd en waar hij ook een Oscar voor kreeg).

Amazon Prime

https://www.youtube.com/watch?v=Ouu6LGGIWsc

Amazon komt met een bijzondere feelgood boodschap in een tijd waarin veel tegenstellingen juist worden uitvergroot. Je komt op de thee van de bevriende pastoor en imam. En Amazon heeft voor het gebed trouwens ook een prachtige oplossing. Top!

UPDATE: Echte vrienden geworden

https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/843241355817373/

Het verhaal van de Amazon Prime add van de priester en de imam heeft een real-life prachtig effect. Sinds de opnames van deze advertentie zijn de twee mannen daadwerkelijk vrienden geworden. Een vriendschap die lang zal gaan aanhouden. Ze vertellen er meer over tijdens een Facebook Live uitzending.

Apple

https://www.youtube.com/watch?v=aFPcsYGriEs

Het Monster van Frankenstein speelt de hoofdrol in de commercial van Apple. Frankie wil graag kerst meevieren met de bewoners van het dorp, maar hij is anders dan de rest en ligt er buiten. Maar als het liedje wordt gezongen (Frankie had er hard op gestudeerd, met behulp van zijn iPhone natuurlijk) en een meisje begint mee te zingen, dan komt uiteindelijk alles goed. De boodschap van Apple: Open je hart voor iedereen. Mooie kerstboodschap.

Allegro – Engels voor beginners

Tissues erbij hoor, bij deze mooie kerst commercial van Allegro, een online veilingwebsite. Het filmpje begint met een oudere Poolse man die een cursus heeft besteld voor Engels voor beginners. Het kost even tijd om door te krijgen waarom deze man zo doorzet om zijn Engels te leren. Aan het einde zie je het: hij ontmoet voor het eerst zijn kleinkind in Groot Brittannië. Wat is dat toch dat zoveel mensen deze suikerzoete verhalen zo graag willen zien? Is het niet dat we allemaal hopen op dit mooie kleine geluk?

Star Wars

https://www.facebook.com/TrueEliteGeek/videos/720938344723328/

Deze Fillipijnse ad van de #CreateCourage beweging heeft een bijzonder einde. Eentje om een traantje bij weg te pinken.

John Lewis

https://www.youtube.com/watch?v=sr6lr_VRsEo

Ieder jaar zitten de liefhebbers te wachten op de nieuwste John Lewis reclame. Ze zijn gewoon ieder jaar top. Dit jaar gaat het verhaal over het meisje Bridget. En ze houdt van springen. Voor kerst krijgt ze een trampoline cadeau. En wat blijkt op kerst? De hond houdt ook van springen. Prachtige muziek erbij trouwens.

De commercial van vorig jaar was ook erg tof met de Man op de Maan.

https://www.youtube.com/watch?v=wuz2ILq4UeA

Marks and Spencer

Nog zo’n mooie reclame, een met meneer en mevrouw Kerstman in de hoofdrol. En terwijl Mr. Claus weg is voor de pakjesbezorging, is Mrs. Claus ondertussen druk bezig om een oplossing te bedenken voor de dromen van een klein jongetje. Tranentrekker hoor!

Jumbo supermarkt

https://www.youtube.com/watch?v=thuyscDJUvA

De brommerige man uit de Jumbo reclame zegt helemaal niets met kerst te hebben. Maar ja, ondertussen, terwijl niemand anders het ziet, leeft hij mooi in de kerstgedachte. Dat vind ik dan weer mooi Jumbo! De mooiste dingen gebeuren inderdaad niet voor de camera.

Heathrow Airport

London Heathrow Airport heeft een schattige reclame met twee teddyberen die aankomen op het vliegveld. Lekker Brits. En prachtig thuiskomen zo.

Aldi UK

https://www.youtube.com/watch?v=aCZrWFrRgbQ

Supermarktketen Aldi vertelt het verhaal van een worteltje om zo bij te dragen aan de ultieme kerstsfeer. Of het gelukt is? Kijk zelf maar.

Sainsbury’s

De Britse supermarkt Sainsbury’s heeft een stopmotion filmpje gemaakt als reclame. Het gaat over een man die zijn familie graag wil maken met cadeautjes. Maar hij heeft het zo ongelofelijk druk druk druk, dat hij eigenlijk geen tijd heeft om zijn cadeautjes te regelen. KERSTSTRESSSSSSS! Maar, natuurlijk komt het uiteindelijk allemaal goed.

Burberry

https://www.youtube.com/watch?v=6D5IZtDCS5c

Nog een mooie Britse commercial. Deze is van modehuis Burbery. Deze lijkt nog het meest op een filmtrailer van een historische film die het verhaal vertelt van de oprichter van het modehuis. Ze hebben kosten nog moeite gespaard om deze commercial te produceren en schijnt wel 10 miljoen euro te hebben gekost.

Waitrose

https://www.youtube.com/watch?v=xtKYdG9r0Pk

Dit roodborstje maakt de reis van zijn leven en moet vele gevaren trotseren om voor de Kerst thuis te kunnen zijn. Het doet nog het meest denken aan een aflevering van de BBC serie Planet Earth. Mooie commercial van de Waitrose, een online warenhuis.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -