NRC interview met Wouter van der Toorn over de liefde voor Athos en de vriendschap met monnik Makarios

‘Als ik één plek voor de rest van mijn leven zou kiezen, is dat daar’

1 min leestijd

ALS HET WEER MAG: Na corona wil Wouter van der Toorn (47) uit Dordrecht weer monnik Makarios bezoeken in Griekenland…

‘In 2017 was ik betrokken bij een project rond het helpen van vluchtelingen in Griekenland. Er werd mij toen verteld dat als ik daar iets wilde ondernemen ik contact moest leggen met het diaconaat van de Grieks-orthodoxe kerk. Ik werd uitgenodigd op de heilige berg Athos in Marouda, een kleine kloosternederzetting. Ik was nog nooit bij zoiets geweest.

„Bij aankomst stond monnik Makarios mij op te wachten. Zonder dat ik hem kende, gaf hij me een hele lange knuffel. Pas een week later besefte ik dat dit een keerpunt in mijn leven was, dat ik in die aanvaardende omhelzing iets ontving.

Lees het hele interview op NRC.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties