Er zijn allerlei mythes rondom de presentaties van Steve Jobs, de grote baas van het Apple concern. Ze zijn historisch te noemen. Ik herinner me nog steeds de presentatie van de eerste iPhone die ik live volgde. Je kan natuurlijk 1-op-1 zijn presentaties overnemen. Dat is niet echt slim lijkt me. Je kan natuurlijk ook altijd de superlatieven gebruiken zoals hij doet (check deze samenvatting maar op YouTube).  Ook dat is niet altijd slim. In deze presentatie een mooi overzicht van de presentatie geheimen van Steve Jobs. Doe er je voordeel mee! Al is de boodschap die jij te brengen hebt wellicht een hele andere :)

Voor mij een paar leerpunten uit deze presentatie:

  • Voorbereiden, voorbereiden, voorbereiden
  • Geen bulletpoints (oeps, daar ga ik al)
  • Per slide maximaal 40 woorden
  • Een plaatje onthouden mensen vele malen (!) beter

En deze quote wil ik je niet onthouden:

People will forget what you said, people will forget what you did, nut people will never forget how you made them feel.” -Maya Angelou

Gewoon doorlezen:

  • Tech update week 4 Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Deze week gaat het over de vraag of […]
  • Zo geef je de perfecte presentatie Heb jij last van podiumvrees? Of vind je het lastig om je publiek mee te nemen in verbazing van jouw […]
Wouter van der Toorn
Media Innovator / Art Director bij Stichting Agapè en het Jesus.net Internet project en Internet pastor. Mijn tijd vul ik graag met nieuwe media, de Bijbel, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik hier op mijn blog. Lees meer »
Wouter van der Toorn
- 3 uur ago
Wouter van der Toorn
Tagged with →