wordpress plugin

Beste plugins voor WordPress

3 min leestijd

WordPress is als basis met genoeg om wat netjes te publiceren. Maar met een paar klikken installeer je plugins en verrijk je je site met allerlei functionaliteit. Hieronder mijn selectie van beste WordPress plugins:

μAudio Player

Deze plugin integreert gemakkelijk een simpele audio player voor mp3-bestanden. Deze gebruik ik o.a. op de pagina van de preken.

Akismet

Een van de basis plugins die helpt om je site spam-vrij te houden is Akismet. Je hebt hier wel een API-key nodig via WordPress.org.

cforms II

Met de cforms II plugin kan je mooie contact formulieren integreren in je blog. En een behoorlijk schone. Er zijn een aantal templates beschikbaar waarbij je zelfs wat mooiere formulieren kan integreren.

Contextual Related Posts

Met de Contextual Related Posts plugin krijg je onder je berichten automatisch een aantal suggesties die bij de inhoud passen van het bericht. Hiermee bedien je je bezoekers van andere interessante informatie en hou je bezoekers vast op je site.

Google Analyticator

Dit is een mooie plugin om Google Analytics te gebruiken in je blog (dat kan op zich op veel manieren) maar de Google Analyticator plugin toont ook je Analytics in je dashboard!

Google XML Sitemaps

Zoekmachines kan je helpen met een mooie sitemap. De Google XML Sitemaps plugin genereert een mooie XML Sitemap die je ondermeer ook kan gebruiken in Google Webmaster Tools of andere optimalisatie tools.

Optimize DB

Het lijkt magic, deze optimize db plugin. Een simpele plugin die met een klik op de knop je database netjes opschoont. Hiermee kan je bij grotere sites je snelheid zeker een handje helpen.

Ozh’ Admin Drop Down Menu

Ik hou van een opgeruimd dashboard en Ozh’ Admin Drop Down Menu helpt daarbij. In plaats van alle menu opties aan de linkerzijde in je scherm wordt het netjes georganiseerd in een topmenu.

Page Links To

Als je je menu handig wilt publiceren dan kan het soms handig zijn om de Page Links To plugin te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld een menu-item aanmaken voor specifieke zoektermen, tags of categorieën, of juist een extra menu aanmaken die direct doorverwijst naar een andere pagina.

TinyMCE Advanced

De standaard WYSIWYG editor is soms erg beperkt. Met de TinyMCE Advanced krijg je veel extra’s in je menubalk. Ook helemaal aan je smaak aan te passen. Dus wil je meer dan alleen plain-text gebruiken en je berichten netjes maken, dan is dit een absolute must!

Viper’s Video Quicktags

Als je een video wil toevoegen aan je bericht dan kan je een hele code kopiëren. Maar de Viper’s Video Quicktags plugin geeft je een knopje extra waarmee je alleen de URL nodig hebt. Vervolgens kan je gemakkelijk de grootte wijzigen en andere opties toevoegen.

W3 Total Cache

De snelheid van het laden van je site wordt een steeds belangrijkere marker voor de zoekmachine. Het is dus not-done om een trage site te hebben. De W3 Total Cache plugin is niet de gemakkelijkste om te installeren, maar is wel echt de beste als het gaat om cache en versnellen van je site.

WordPress.com Stats

Ja, ik gebruik naast Google Analytics ook de WordPress.com Stats, want meten = weten! Door deze plugin krijg je prachtig en snel inzicht in het verkeer dat wordt gegenereert…

WP-PageNavi

De WP-PageNavi plugin geeft je een net wat mooiere navigatie onder je pagina’s.

Even zover… Ik gebruik nog meer plugins, maar deze vind ik het vermelden waard. Als je aanvullingen hebt, heel graag!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -