dipity

Maak een dynamische tijdlijn

1 min leestijd

Ik gisteren met dynamische tijdlijnen op internet zitten stoeien. Het eerste voorbeeld is het berichtje van gisteren over “Geschiedenis van de Nederlandse Bijbelvertalingen“. Deze is gemaakt met TimeRime.com. Er zijn nog een aantal opties die ik verder wil uitzoeken. Hier een aantal concepten op een rijtje:

 1. TimeRime.com
  Voor snel en mooi resultaat. Je tijdlijnen kan je gemakkelijk embedden in je site. Het concept is ook in het Nederlands, dus mooi. Jammer dat de “extra informatie” op de timerime.com site blijft, dus bij iedere klik wordt je daar naartoe gestuurd. Dat is jammer.
 2. TimeGlider.com
  Ziet er mooi uit en is, net als timerime, flash gebaseerd. Ziet er mooi uit. Ik vond het zelf lastig om hier een goed werkbaar resultaat te krijgen. Het ziet er mooi uit, maar wordt snel chaotisch. Dat is wellicht een kwestie van verfijnen door mezelf als gebruiker.
 3. Simile TimeLine
  De Simile Web Widget wordt regelmatig genoemd en er is ook een WordPress Plugin voor om deze gemakkelijk in je site te integreren. Het is een tool waar je wel even de tijd voor moet nemen en is niet erg user-friendly. Maar het resultaat is wel mooi.
 4. Dipity.com
  Deze lijkt op TimeRime en TimeGlider. Deze moet ik nog eens uitproberen. Wellicht is dit het concept wat aan mijn persoonlijke wensen voldoet.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -