Steam for Mac

Gamen op je Mac met Steam

2 min leestijd

Ben je een gelukkige bezitter van een Mac en tegelijkertijd een game fanaat… Dan had je een lastige combinatie. Gamen op de Mac is nooit echt iets geweest. Tot vandaag dan. Vandaag heeft Valve eindelijk hun gaming distributie platform Steam geschikt gemaakt voor de Mac. Dusss, je zou nu eindelijk op de Mac fatsoenlijk moeten kunnen gamen. Nou, dat is nog niet helemaal waar. Er zijn op het moment van schrijven wel een aantal games beschikbaar, maar de meeste zijn kleine, niet echt interessante games. De grotere games zoals “Call of Duty: Modern Warfare 2“, “Battlefield: Bad Company 2” of “Far Cry 2” of iets dergelijks (ehm ja, dit is dus mijn genre) zijn echter alleen nog maar voor Windows te krijgen. Heb je een Mac, dan zal je steeds moeten switchen naar Bootcamp met een Windows installatie. Dat kan, maar schiet niet echt op. De games draaien verder prima hoor, maar je moet dus steeds opnieuw opstarten.

Ik hoop dat in de nabije toekomst daar wel verandering in gaat komen. Het mooie van het Steam-platform is dat je eenmalig betaald voor een game. Maakt niet uit op welk platform je deze speelt. Je kan deze dus ook op meerdere plekken installeren (volgens mij niet tegelijkertijd spelen). Je account is online waar al je aankopen staan.

UPDATE: er is nog maar erg weinig echt beschikbaar. Zelfs de Civilization IV is niet beschikbaar, ondanks dat het groots is aangegeven. Nu maar hopen dat het de kinderziektes zijn. Op deze manier zullen veel van je Windows vrienden het allemaal prachtig voor je vinden. Zuma-achtige spelletjes, tja, daar zit een gamer niet echt op te wachten natuurlijk!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -