Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Rust is je redding

27 juli 2010

redding en kracht

Ook zo druk geweest en aan vakantie toe? Kijk even terug naar het afgelopen jaar nu de vakantie is begonnen. Heb je het afgelopen jaar genoten van rust? Lekkere momenten van lummelen, momenten van genieten? Weet je dat het Gods prioriteit is? Een goed wijntje, dat is Gods prioriteit! O ja? Zekers, het eerste wonder van Jezus vindt plaats op een bruiloft (Johannes 2 vers 1 – 11). De wijn was op en water was niet goed genoeg. Jezus liet er zijn glorie mee zien. Genieten van het leven, dat is Zijn prioriteit.

Het gekke is dat we dat gewone van ons leven vaak niet koppelen met het leven met Jezus, het leven in Gods plan. Is dat misschien de reden van de stress, de onrust, de uitputting? Zo’n uitputting dat je aan het begin van de vakantie eerst drie weken moet bijkomen om te kunnen genieten. Het begin van de vakantie waar je eigenlijk altijd een beetje ziekjes wordt… Dan mag het namelijk, dan heb je er de tijd voor.

Gods plan is rust. Maar hoe vind je deze rust? Augustinus (prediker van heeeeel lang geleden) zei “Onrustig is mijn ziel totdat zij rust vindt in U, o God”. Gods plan voor ons is dat we leven in rust en vrede. Ik denk dat we allemaal wel de ervaring hebben dat deze rust zeker niet vanzelf komt. De onrust wel. Dat is de automaat van deze wereld. Het kwaad, de stress, de onrust, de afbraak, onkruid (en noem maar op) komt vanzelf.

Misschien zit het probleem wel hierin dat we ons niet willen laten helpen, niet vertrouwen op Gods betrokkenheid in ons gewone bestaan. Dan blijf je aan de eisen van je omgeving proberen te voldoen. Daar wordt je moe van! Rust nu eens in Gods oplossing voor de dingen in je leven. Kom tot rust!

Jesaja 30 vers 15
Dit zei God, de HEER, de Heilige van Israël: ‘In rust en inkeer ligt jullie redding, in geduld en vertrouwen ligt jullie kracht.’ Maar jullie wilden niet.

Luister preek “Rust is je redding” van 4 juli 2010

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments
  1. Alexandra

    Mooi, deze tekst sprak mij z’on 6 jaar geleden al erg aan! Maar al snel kreeg ik van mijn omgeving het signaal dat dat mischien teveel met mijn Yoga- verleden te maken had( dat was natuurlijk ook altijd in kleermakerszit luisteren naar het in en uit ademen)! Tja daar zat wat in, soms dient men uit te stappen in geloof…
    Maar na een aantal goede preken en boeken van Joseph Prince, begon ik me toch te realiseren ik Heerlijk mocht rusten in het volbrachte werk van Jezus, wat een bevrijding! Ook al is het niet makkelijk, toch is het de enige weg om Zijn stem te verstaan, weer vreugde vanuit de vrede te krijgen en creatief als een kind te worden.

Rust is je redding

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
1