Internet

De geschiedenis van Internet

2 min leestijd

Het is onderdeel van het gewone leven… Als Internet een dag uitvalt dan pakken alle medewerkers hun tas, omdat werken onmogelijk is. De hele maatschappij is afhankelijk geworden van het Internet, maar hoe lang bestaat Internet eigenlijk?

Interessante gegevens

Het gekke is dat het steeds sneller gaat. Nieuwe ontwikkelingen en de brede toepassing hiervan gaat ongelofelijk snel. Werkwoorden ontstaan binnen een paar jaar en soms nog sneller. Zomaar een paar feiten op een rijtje:

  • Google startte in 1998 (je kan de oude versie hier nog vinden)
  • Facebook startte in februari 2004
  • De eerste versie van Firefox werd gelanceerd in november 2004
  • Youtube begon te bestaan in februari 2005
  • Het eerste twitter berichtje werd verstuurd in maart 2006
  • Eerste iPhone ligt in juni 2007 in de winkel
  • Facebook meld in juli 2010 dat er 500.000 gebruikers zijn op hun netwerk (bron) Als Facebook een land zou zijn, dan zou het in grootte het derde land zijn na China en India.

 

Wereld Statistieken Internet gebruik

Als je de onderstaande grafiek bekijkt, dan zie je de enorme groei van Internet sinds 1995. Toen maakte slechts 0,4% van de wereldbevolking gebruik van het wereldwijde web. Nu, eind 2010, is dat bijna 30%, bijna 2 miljard gebruikers. Het is een ongelofelijke wereld geworden. Met ook een heel eigen dynamiek. (meer statistieken op internetworldstats.com)

Internet statistieken 1995 - 2010

Je zult begrijpen dat als je deze statistieken ziet dat ikzelf, als internet evangelist, een steeds grotere uitdaging zie. De mogelijkheden om een groot deel van de wereldbevolking te bereiken zijn enorm. Daarbij, dat kan met gebruikmaking van zo’n 20 grote Internet talen. Distributie van informatie is enorm snel en het verwerken van informatie ook. Relationeel werkt Internet steeds weer anders. De komst van sociale netwerken als Facebook (wie kent myspace nog?) zorgen ervoor dat internationale connecties gemakkelijk gelegd en onderhouden worden. Er is geen tijd geweest dat ik zoveel wist van vrienden en collega’s in andere hoeken van onze planeet.

 

Geschiedenis van Internet (film)

Hieronder een klein (engels) overzicht van de ontwikkeling van het Internet (ok, een beetje saai misschien)

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -