iPhone Apps

Mijn iPhone apps

6 min leestijd

Het is weer tijd voor een lijstje… Welke iPhone apps zijn aanraders. Ik heb er veel gezien en gebruikt. Maar uiteindelijk is alles toch terug te brengen naar een lijstje dat erg te overzien is. Als je ook aanraders hebt, heel graag. Altijd leuk :)

 

iPhone Apps sociale mediaSociale media

Twitter – de officiële applicatie van Twitter. Waarom zou je een ander gebruiken als de officiële goed is. Het enige wat ik mis is het plannen van tweets (wat je bijvoorbeeld in hootsuite wel kan doen). Download Twitter (gratis)

Facebook – de officiële applicatie van Facebook. Ook van deze geldt: de standaard is prima. Er zijn ladingen aftreksels hiervan, maar geen is er naar mijn gevoel beter. Download Facebook (gratis)

Instagram – je kan dit eigenlijk foto-tweets of foto-facebook kunnen noemen. Je deelt binnen het instagram netwerk mooie foto’s. Je kan deze ook direct delen op Facebook, Twitter, of andere netwerken. Erg mooi en een welkome afwisseling! Download Instagram (gratis)

LinkedIn – de officiële applicatie van LinkedIn, professioneel sociaal netwerk. Lekker om snel de dingen bij te werken. Werkt uitstekend! Download LinkedIn (gratis)

WhatsApp Messenger – een alternatief voor SMS maar dan over Internet. Als je connected bent, dan is dit dus gratis sms’en. Had allang standaard moeten zijn. Zoekt je gewone contactenlijst door naar mensen die deze applicatie ook hebben geïnstalleerd. Download WhatsApp Messenger (€0,79)

 

iPhone Apps nieuwsNieuws

NU – sommigen noemen het goedkoop nieuws. Maar waar sommigen verslaafd zijn aan NOS Teletekst, daar ben ik het denk ik aan NU.nl. Download NU (gratis)

NOS Journaal – NOS24 live kijken of de laatste journaals direct bekijken op je iPhone. Download NOSJournaal (gratis)

TUAW – voor de Apple freaks altijd het laatste nieuws. Download TUAW (gratis)

nrc.next – als je een abonnement hebt op nrc next dan kan je deze ook digitaal raadplegen op deze app. Of losse nummers aanschaffen natuurlijk. Download nrc.next (€0,79)

WeatherPro – als je echt het weer overzichtelijk wil hebben dan is dit de applicatie die je nodig hebt. Download WheatherPro (€1,59)

 

iPhone Apps utilitiesProductiviteit

miCal – missing Calendar – zo hoort de agenda te zijn op je iPhone. Eigenlijk zou Apple dit moeten hebben ontwikkeld. Synchroniseert met je iPhone agenda’s maar ook met Google Calendar. Zeker de investering waard! Download miCal (€1,59)

Evernote – altijd en overal notities maken. Dit is de standaard applicatie die je nodig hebt. Daarnaast wordt de service van Evernote door veel andere applicaties gebruikt. Download Evernote (gratis)

Quickoffice Mobile Suite – een duurdere applicatie maar met alles erop en eraan. Bekijken, wijzigen, aanmaken van MS Office documenten. Je kan je documenten op iDisk (mobileme), dropbox en andere services raadplegen en wijzigen (alleen in de duurdere versie). Download Quickoffice Connect Mobile Suite (€7,99) / Download Quickoffice Mobile Suite (€3,99)

JotNot Scanner Pro – aan het werk geweest, een witeboard vol geschreven? Maak een fotootje met JoNot Scanner Pro en je slaat het netjes op in PDF. Of “scan” snel een document. Download JotNot Scanner Pro (€0,79)

OmniFocus for iPhone– er zijn veel verschillende todo applicaties of GTD apps (Getting Things Done). Dit is de applicatie die ik al een aantal jaar gebruik, zowel op de Mac, als op de iPhone en iPad. Het is een investering. Maar als het je leven gemakkelijker maakt, dan kan je dat zeker overwegen! Download OmniFocus for iPhone (€15,99)

LogMeIn Ignition – dit is er ook zo een waarvan je je moet afvragen of je em nodig hebt. Ik kan op deze manier op al mijn computers en ook op die van de kinderen en van mijn vrouw. Netjes op afstand, altijd bij je spullen of even helpen met een probleem op afstand. Op een normale computer kan je LogMeIn ook gebruiken via een normale browser. Download LogMeIn Ignition (€23,99)

 

iPhone Apps lezenLezen

BibleReader – zie al de eerdere artikelen over deze applicatie om te snappen waarin deze applicatie voor mij DE Bijbel applicatie is. Download BibleReader (€0,79)

iBooks – standaard applicatie van Apple. Echt boeken lezen doe je niet echt (althans, ik niet) op je iPhone. Maar snel je boeken, pdf’s lezen gaat prima met deze applicatie. Je moet je boeken en documenten toevoegen via iTunes. Download iBooks (gratis)

Kindle – de applicatie van Amazon. Al je aangeschafte Kindle boeken zijn ook hier voor je beschikbaar. Netjes gesynchroniseerd zodat je altijd weet waar je gebleven bent, ook al las je je boek eerst op je iPad. Download Kindle (gratis)

GoodReader for iPhone – de alleskunner wat documenten betreft. Ondersteunt ook aantekeningen en markeringen in je PDF’s. Erg plezierig in het gebruik. Download GoodReader for iPhone (€3,99)

 

iPhone Apps lezenMedia

Air Video – films bekijken die op je computer staan? Met Air Video gaat dat prima! En heb je een Apple TV dan kan je je films zelfs direct naar je Apple TV sturen en deze op je grote scherm bekijken. Download AirVideo (€2,39)

Uitzending Gemist – de applicatie van de publieke omroepen. Netjes de programma’s bekijken. Via Wifi op hoge kwaliteit, via je mobiele internet op een lagere kwaliteit. Download Uitzending Gemist (gratis)

TVGiDS.tv – alles wat op TV komt op een rijtje. Met trailers bij films, herinneringen, etc. Download TV Gids Lite (gratis)

Shazam – wat is dat leuke liedje wat je hoort op de radio of in de kroeg? Shazam helpt je. Deze app luistert en zoekt vervolgens in de database naar een goede match. Leuk! Download Shazam (gratis)

 

iPhone Apps utilities 2Utilities

1Password for iPhone – al je wachtwoorden, pincodes, banknummers, etc netjes in een digitale kluis op je iPhone. Bij een veelheid aan codes onmisbaar! PS: de Pro versie is universeel, dus ook voor je iPad geschikt. Download 1Password for iPhone (€7,99)

Ego – ben je webmaster? Hier al je statistieken in een oogopslag. Niet de diepe analyse, maar gewoon de getallen van vandaag, gisteren, vorige week, etc. Download Ego (€1,59)

Analytics App – dit is de app als je gebruik maakt van Google Analytics. Een effectieve interface, en alle overzichten snel beschikbaar. Download Analytics App (€5,49)

Sleep Cycle alarm clock – iets heel anders: een slimme wekker die gebruik maakt van je slaap ritme. Uitleg is wat lastig, gewoon proberen! Download Sleep Cycle alarm clock (€0,79)

 

iPhone Apps fotoFotografie

ToonPAINT – mooie bewerking voor je foto’s. Er zijn er veel die hetzelfde doen. Deze werkt voor mij leuk en prima. Download ToonPAINT (€1,59)

PhotoFunia – vooral leuk, grappig. Gekke effecten uithalen met je foto’s. Download PhotoFunia (gratis)

Photosynth – een app van Microsoft. Maar wel een goede om panorama foto’s mee te maken. Download Photosynth (gratis)

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -