Poster 06

Woord en beeld voor startersbijbel.nl

2 min leestijd

Vorige week zijn een collega en ik weer eens goed door startersbijbel.nl heen gelopen. Enerzijds de cursus zelf (als je deze nog niet gedaan hebt zou je zeker de proefles eens moeten doen). Anderzijds ook de hele sociale connectie. Veel mensen maken gebruik van Facebook. Het geeft ons een mogelijkheid om over een langere periode met mensen verbonden te blijven rondom het thema van de Bijbel. Want wees nu eerlijk, het is wel een ongelofelijk fascinerend boek! Op facebook.com/startersbijbel hebben we al een poos een speciale Facebook Pagina voor startersbijbel.nl.

startersbijbel op facebook

Facebook Vragen

Wat hebben we gedaan… Een van de nieuwe functies in Facebook zijn de “Questions” / “Vragen”. De eerste vraag die we hebben gesteld is de vraag naar de meestgebruikte Bijbelvertaling. Op het moment van schrijven is dit de balans: 865 mensen hebben gestemd en er zijn 86 reacties op gekomen. Dat is meer als dat ik had gedacht. Leuk! Iets dergelijks zullen we met een zekere regelmaat doen (eens per twee à drie weken ofzo).

Facebook enquete “Welke Bijbelvertaling lees jij vooral?”

  1. Nieuwe Bijbelvertaling (321 stemmen)
  2. Herziene Statenvertaling (248 stemmen)
  3. NBG51 vertaling (85 stemmen)
  4. Anders (60 stemmen)
  5. Statenvertaling (59 stemmen)
  6. Het Boek (50 stemmen)
  7. Groot Nieuws Bijbel (16 stemmen)
  8. Willibrord vertaling (15 stemmen)
  9. Naardense Bijbel (11 stemmen)

Woord in beeld

Een ander ding wat we zijn gestart is om een serie “Woord in beeld” te maken waarbij een Bijbeltekst of een statement in beeld wordt gepost op de site. Gewoon, als inspiratie, als nadenker. Ze worden wel veel gezien, er wordt echter nog niet zoveel op gereageerd. Ik ben benieuwd hoe we dat wat beter zouden kunnen krijgen. Dit zijn een aantal uit de serie:

Vind em ook leuk!

Wat nu? Nou, we hopen dat we een grotere groep mensen die bij facebook.com/startersbijbel aangeeft dat ze deze pagina “leuk vinden”, “I like” aanklikken. Heb je dat nog niet gedaan, gewoon even doen!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -