socialmissie.nl

Gastblogger op SocialMissie.nl

1 min leestijd

socialmissie.nl

Deze week is een nieuwe site online gegaan: socialmissie.nl, een site die bedoeld is om voorgangers en predikanten te helpen bij het zinvol en effectief gebruiken van sociale media. Op dit moment zijn een aantal mensen gekoppeld als gastblogger, waar ikzelf er een van ben. Veel van verzoeken om gastblogger te zijn heb ik afgeslagen, deze lijkt me bijzonder zinvol, met name omdat hier veel te winnen is. Er zijn best een aantal voorgangers die actief gebruik maken van de nieuwe media. Dan wel even breder dan alleen ‘sociale media’, want je kan ook over de definitie discussiëren van wat sociale media eigenlijk is. Is een blog dat bijvoorbeeld? Of denk je alleen in een labeltje (dus Facebook, Hyves en dergelijke).

Maar goed, ik ben benieuwd wat er verder gaat komen. Een andere niet te vergeten internet pionier is de oprichter van het katholieke isodorusweb.nl, Eric van den Berg. Een aanrader om te volgen. En als je bijvoorbeeld wilt oriënteren op het gebruiken van Internet voor je plaatselijke kerk of parochie is zijn net verschenen “Handboek Kerk en Internet” een aanrader.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -