Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Gitaar leren spelen met Garageband

1 juli 2011

Gitaar les in garageband (Mac OS X)

Ik hoef het zelf niet meer te leren, maar mijn dochter gaat een poging wagen om gitaar te leren spelen. Terwijl we een plannetje maakten kwam ik erachter dat het gewoon al op de Mac staat: garageband. En dat je hier ook lessen in kan nemen. Voor mezelf was het niet relevant geweest, dus niet eerder echt naar gekeken. Maar ik moet je zeggen, ik ben onder de indruk. De lessen zijn heel overzichtelijk en de interactie is goed. Je programma luistert of je de akkoorden die je moet leren ook op de goede manier aanslaat. En nog veel meer. Hoe goed heb ik gespeeld? Het programma geeft je direct een score. Ik krijg er zelf ook weer zin in, dus wie weet of het een vakantieprojectje wordt.

Je kan ook piano leren spelen onder begeleiding van een virtuele muziekdocent. En ik moet je zeggen: het werk wel gewoon. ‘k Denk dat ik nog een opfriscursus neem pop- en rockpiano.

Volgens mij wordt GarageBand standaard geïnstalleerd op de Mac. Wil je de laatste versie hebben, dan kan je deze downloaden. GarageBand via Mac App Store, €11,99

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Gitaar leren spelen met Garageband

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0