Gitaar les in garageband (Mac OS X)

Gitaar leren spelen met Garageband

1 min leestijd

Gitaar les in garageband (Mac OS X)

Ik hoef het zelf niet meer te leren, maar mijn dochter gaat een poging wagen om gitaar te leren spelen. Terwijl we een plannetje maakten kwam ik erachter dat het gewoon al op de Mac staat: garageband. En dat je hier ook lessen in kan nemen. Voor mezelf was het niet relevant geweest, dus niet eerder echt naar gekeken. Maar ik moet je zeggen, ik ben onder de indruk. De lessen zijn heel overzichtelijk en de interactie is goed. Je programma luistert of je de akkoorden die je moet leren ook op de goede manier aanslaat. En nog veel meer. Hoe goed heb ik gespeeld? Het programma geeft je direct een score. Ik krijg er zelf ook weer zin in, dus wie weet of het een vakantieprojectje wordt.

Je kan ook piano leren spelen onder begeleiding van een virtuele muziekdocent. En ik moet je zeggen: het werk wel gewoon. ‘k Denk dat ik nog een opfriscursus neem pop- en rockpiano.

Volgens mij wordt GarageBand standaard geïnstalleerd op de Mac. Wil je de laatste versie hebben, dan kan je deze downloaden. GarageBand via Mac App Store, €11,99

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -