Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Tijdlijn van de Bijbel

22 juni 2011

Een project in opzet: de Bijbel in een interactieve tijdlijn. Ik heb eerder een dynamische tijdlijn gemaakt met de verschillende Bijbelvertalingen. Het is een leuke manier om veel informatie te verpakken. Het idee is om de meeste zaken hierin te stoppen met daarbij de Bijbelteksten en geografische gegevens (dat zit er nu nog niet in). Daarbij zoek ik relevante klassieke kunst erbij om het aan te kleden. Ik ben nu gebleven bij het verhaal van Abraham. Er is nog veel te doen dus, maar het gaat wel leuk. Dus als je het verder wil volgen moet je gewoon regelmatig hier terug komen. Steeds meer mooie informatie die op startersbijbel.nl zal worden toegevoegd.

Een groot deel van de informatie is verzameld op de site abiblestudy.com. Veel van de informatie is terug te vinden in allerlei bronnen maar is slechts met een grote marge vast te stellen. Die discussie ga ik verder maar even niet aan. Eerst maar eens als een eenvoudige lezer van de Bijbel dit uitwerken. Heb je aanvullingen of goede (kennis)links? Heel graag!

UPDATE 24-juni: Ik ben aan de slag gegaan me TimeGlider. Volgens mij wordt hier nog het meest actief aan ontwikkeld. Mooi, ik moet er nog wel goed naar kijken, maar dat komt denk ik wel goed. Check zelf maar:

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments
  1. Willemijn

    Hee Wouter, grappig ik zoch op tijdlijn bijbel en kwam bij jouw site uit. Gaaf ding die tijdlijn. Jammer dat hij nog niet af is anders had ik hem graag gebruikt met de kinderen. Maar ziet er mooi uit!

Tijdlijn van de Bijbel

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
1