Dipity dynamische tijdlijn van de Bijbel

Tijdlijn van de Bijbel

1 min leestijd

Een project in opzet: de Bijbel in een interactieve tijdlijn. Ik heb eerder een dynamische tijdlijn gemaakt met de verschillende Bijbelvertalingen. Het is een leuke manier om veel informatie te verpakken. Het idee is om de meeste zaken hierin te stoppen met daarbij de Bijbelteksten en geografische gegevens (dat zit er nu nog niet in). Daarbij zoek ik relevante klassieke kunst erbij om het aan te kleden. Ik ben nu gebleven bij het verhaal van Abraham. Er is nog veel te doen dus, maar het gaat wel leuk. Dus als je het verder wil volgen moet je gewoon regelmatig hier terug komen. Steeds meer mooie informatie die op startersbijbel.nl zal worden toegevoegd.

Een groot deel van de informatie is verzameld op de site abiblestudy.com. Veel van de informatie is terug te vinden in allerlei bronnen maar is slechts met een grote marge vast te stellen. Die discussie ga ik verder maar even niet aan. Eerst maar eens als een eenvoudige lezer van de Bijbel dit uitwerken. Heb je aanvullingen of goede (kennis)links? Heel graag!

UPDATE 24-juni: Ik ben aan de slag gegaan me TimeGlider. Volgens mij wordt hier nog het meest actief aan ontwikkeld. Mooi, ik moet er nog wel goed naar kijken, maar dat komt denk ik wel goed. Check zelf maar:

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willemijn
Willemijn
8 jaren geleden

Hee Wouter, grappig ik zoch op tijdlijn bijbel en kwam bij jouw site uit. Gaaf ding die tijdlijn. Jammer dat hij nog niet af is anders had ik hem graag gebruikt met de kinderen. Maar ziet er mooi uit!