"Onze stad is immers niet blijvend, wij kijken juist verlangend uit naar de stad die komt." Hebreeën 13 vers 14

Waar ben jij naar onderweg?

2 min leestijd

"Onze stad is immers niet blijvend, wij kijken juist verlangend uit naar de stad die komt." Hebreeën 13 vers 14

Ken je de uitdrukking: “je moet je tentpinnen niet te vast slaan”. Het geeft aan dat je op weg bent, je bent nog niet gearriveerd. Peter Kreeft, een invloedrijk Katholiek filosoof, zegt het volgende:

Quo Vadis? Waar ga je heen? Dat is de belangrijkste vraag voor een reiziger. En wij, de levenden, zijn allemaal reiziger. De dood roept iedereen en komt alleen maar dichterbij.  Stabiliteit is een illusie. Dus degenen die niet van een illusie houden moeten de vraag stellen Quo vadis? Als de hemel niet het antwoord is op deze vraag dan heeft het hele geloof geen zin en was Jezus een dwaas. En als de hemel wel het antwoord is, dan is er niets belangrijker in deze wereld. Inderdaad, de wereld is slechts de schoot van de hemel. Bron

Nu moet ik je eerlijk zeggen dat de hemel niet echt altijd als een aantrekkelijke plek wordt voorgesteld. Wat denk je van de uitdrukking die ik vroeger in de kerk hoorde: “In de hemel is het altijd zondag…” Nou, daar wil je dan niet zijn. Saaaaaai. Eerlijk, een saaiere plek kan er dan niet zijn. Maar is dit dan ook de juiste voorstelling van zaken? Peter Kreeft zegt verder:

Er is niemand die verlangt naar pluizige wolken en seksloos engeltjes. Maar iedereen verlangt naar de hemel. Niemand verlangt naar een hemel zoals we ons die ooit hebben voorgesteld, maar iedereen verlangt naar “wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie hem liefheeft” (1 Cor 2:9)

De zwangere vrouw die voorbereidt op een voorspoedige bevalling van een levend kind, zorgt voor haar ongeboren baby, een vrouw die een abortus plant niet. Snelwegen die ergens toe leiden zijn goed onderhouden; doodlopende wegen niet. Dus als we het leven zien als een weg naar de hemel, zal de hemelse glorie terug worden gezien op de weg.

Ja ik ben op weg naar de hemel. Ik woon hier niet voor eeuwig. Mijn plek komt nog. En toch… er is ook nog een leven na de hemel. Er komt immers een nieuwe hemel en een nieuwe aarde?? Ik ben heel erg benieuwd. Als koning Jezus erbij is, is het voor mij allemaal goed :)

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -