Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

India reis - dag 7

11 september 2011

Ik zet de TV aan op mijn hotelkamer en volg een beetje de herdenking van 9/11, de aanslagen in onder andere New York. Mijn hoofd zit echter gevuld met andere dingen, emoties die ik wat lastig vind om woorden te geven.

Leger des Heils

Vanmorgen hebben we een dienst meegemaakt van het Leger des Heils. Dit is een van de oudere Compassion projecten hier in Oost-India. Het geluid uit de speakers was akelig schel, de band klonk nergens naar, maar we hebben ongelofelijk heerlijk gezongen.

Mary

Heel bijzonder en emotioneel was het getuigenis van Mary, een studente die jaren geleden is gesponsord in het project. Haar vader heeft zich bijna kapot gewerkt om school voor haar mogelijk te maken. Vol dankbaarheid verteld ze dat. Uiteindelijk is ze in het project terecht gekomen. De brieven die ze ontving van haar sponsors hebben haar gemotiveerd om door te gaan! En nu… er staat een vrouw met ambitie. Ze studeert. En wil beschikbaar zijn voor anderen, net zoals anderen voor haar beschikbaar waren.

Rajesh

Na afloop van de dienst komt een leuke jongeman naar me toe. Rajesh, de jongen die we sponsoren. Heel bijzonder, eerlijk gezegd was ik een beetje sprakeloos. Morgen kan ik meer tijd met hem besteden. Ik heb nog geen foto gemaakt, dat wilde ik even niet. De camera zou er maar weer tussenin komen te staan.

Veel mensen hier in de kerk zijn ooit sponsorkind geweest. Ook van de staf. Ze geven door wat ze zelf hebben ontvangen. De wereld veranderd hier, ik heb het zelf gezien.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

India reis – dag 7

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0