Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

6 handige mini-apps voor Mac

2 januari 2012

Er zijn van die kleine programmaatjes die het werken net even wat gemakkelijker maken. Hier 6 mini programmaatjes voor de Mac die ik (eerlijk gezegd behoorlijk ongemerkt) gebruik.

PopClip1. PopClip

Ken je de manier van knippen – plakken op de iPhone of iPad? Dit programmaatje doet hetzelfde voor je, maar dan op de Mac. Erg handig en snel. Zeker in combinatie met FormatMatch!
PopClip (€3,99) in Mac Appstore »

FormatMatch2. FormatMatch

Weer knippen en plakken… Maar dan met lekkere controle. Je kan deze zo standaard instellen dat je altijd plain-text (schone tekst zonder opmaak) plakt. Heerlijk!
FormatMatch (gratis) in Mac Appstore »

LittleIpsum3. LittleIpsum

Heb je dummy tekst nodig? Dan gebruik je Lorem Ipsum tekst. Dit programmaatje nestelt zich in de menu balk, zodat je altijd snel dummy tekst kan kopiëren.
LittleIpsum (gratis) in Mac Appstore »

Caffeine4. Caffeine

Heb je een hekel eraan dat je scherm automatisch op zwart gaat? Met een druk op de knop blijft deze (optioneel voor een bepaalde tijd) gewoon wakker.
Caffeine (gratis) in Mac Appstore »

 

iStats Menus5. iStats Menu 3

Controle en zicht op alles onder de motorkap. Dat krijg je met iStats Menu. Temperatuur, tijd, disk gebruik, netwerk snelheid en nog veel meer. Het is niet de goedkoopste, maar heeft zijn dienst zeker bewezen!
iStats Menu 3 ($16,-) via Bjango.com

typinator6. Typinator

Deze hoort in het rijtje van Getting Things Done software. Met korte “codes” kan je hele woorden, zinnen automatisch laten aanvullen. Je kan het helemaal zelf instellen zoals je dat wilt hebben. Bijzonder handig. Niet goedkoop, maar helpt in een grote tijdsbesparing.
Typinator (€19,99) via Ergonis.com »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments

6 handige mini-apps voor Mac

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
1