LittleIpsum

6 handige mini-apps voor Mac

1 min leestijd

Er zijn van die kleine programmaatjes die het werken net even wat gemakkelijker maken. Hier 6 mini programmaatjes voor de Mac die ik (eerlijk gezegd behoorlijk ongemerkt) gebruik.

PopClip1. PopClip

Ken je de manier van knippen – plakken op de iPhone of iPad? Dit programmaatje doet hetzelfde voor je, maar dan op de Mac. Erg handig en snel. Zeker in combinatie met FormatMatch!
PopClip (€3,99) in Mac Appstore »

FormatMatch2. FormatMatch

Weer knippen en plakken… Maar dan met lekkere controle. Je kan deze zo standaard instellen dat je altijd plain-text (schone tekst zonder opmaak) plakt. Heerlijk!
FormatMatch (gratis) in Mac Appstore »

LittleIpsum3. LittleIpsum

Heb je dummy tekst nodig? Dan gebruik je Lorem Ipsum tekst. Dit programmaatje nestelt zich in de menu balk, zodat je altijd snel dummy tekst kan kopiëren.
LittleIpsum (gratis) in Mac Appstore »

Caffeine4. Caffeine

Heb je een hekel eraan dat je scherm automatisch op zwart gaat? Met een druk op de knop blijft deze (optioneel voor een bepaalde tijd) gewoon wakker.
Caffeine (gratis) in Mac Appstore »

 

iStats Menus5. iStats Menu 3

Controle en zicht op alles onder de motorkap. Dat krijg je met iStats Menu. Temperatuur, tijd, disk gebruik, netwerk snelheid en nog veel meer. Het is niet de goedkoopste, maar heeft zijn dienst zeker bewezen!
iStats Menu 3 ($16,-) via Bjango.com

typinator6. Typinator

Deze hoort in het rijtje van Getting Things Done software. Met korte “codes” kan je hele woorden, zinnen automatisch laten aanvullen. Je kan het helemaal zelf instellen zoals je dat wilt hebben. Bijzonder handig. Niet goedkoop, maar helpt in een grote tijdsbesparing.
Typinator (€19,99) via Ergonis.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties