discussie
1 min leestijd

discussie

Vandaag heb ik de Facebook Comments ingeruild voor Disqus. Het vervangt je gewone WordPress reacties met een eigen systeem dat meer sociaal is. Je kan je hier aanmelden met accounts van Facebook, Twitter of Google. En je kan meer media (zoals video en foto’s) toevoegen aan de reacties.

Een tweede reden om af te stappen van Facebook comments is dat ik merkte dat deze de site vertraagde. En dat is iets wat ik niet graag heb, om eerlijk te zijn.

Overstappen

Als je overstapt van WordPress naar Disqus is het een gemakkelijke stap om de eerdere reacties te importeren. En, als het later nodig is, weer terug te exporteren. Verder is Disqus een plug-in die met veel meer systemen werkt (zoals WordPress, Blogger, Tumblr en nog meer).

Reageer en help testen

Voor mij is het een goede start om meer met de bezoeker in gesprek te gaan in dit nieuwe jaar. Ik zou zeggen, ga je gang met reageren, dan kan ik direct de boel testen :)

8 reacties

 1. Lotte van Dijk op 25-04-2014 om 13:05

  Kan iemand mij uitleggen waarom disqus beter is dan de WP reactie mogelijkheid… Ik zie nog steeds niet in waarom ik een externe bron zou inschakelen om reacties te beheren. heb je hun terms and conditions wel eens gelezen? als Disqus er op een dag geen zin meer in heeft ben je al je data gewoon kwijt. bij WP staat het dan nog gewoon op je eigen server. 2. Erwin van Ginkel op 14-07-2012 om 23:01

  Ik ben erg nieuwsgierig naar je ervaringen met Disqus na een half jaar. Kan je daar wat over delen?  • Wouter van der Toorn op 15-07-2012 om 15:43

   Ik ben erg enthousiast. Geen spam, de laatste update maakt de plugin nog socialer en ook beter responsive. Daarbij, de comments staan ook in WordPress, dat in tegenstelling tot de Facebook Comments. Die ben je nagenoeg kwijt als je met FB-comments stopt. ‘k Ben blij dat ik de overstap heb gemaakt. Wat mij betreft een aanrader. 3. Alain Verheij op 03-01-2012 om 14:50

  Ik ben benieuwd naar je bevindingen hiermee! 4. Simon van Groningen op 03-01-2012 om 09:03

  ehhh, hoe moet ik het verschil zien?  • Wouter van der Toorn op 03-01-2012 om 10:23

   Nou, het is een rijkere applicatie. Spam wordt ook afgehandeld buiten WordPress zelf. En… je kan alle reacties centraal behandelen. En… je kan je reactie automatisch delen met Twitter en Facebook. En… je kan foto’s en video’s toevoegen. Ik vind em mooi. Daarnaast is er ook automatisch (optioneel) een sectie (onderaan) over sociale media interactie. Die pakt gelijk het ‘sociale rumoer’ op. 5. Richard C. Vervoorn op 02-01-2012 om 23:33

  Ik zie nog steeds het voordeel niet boven WordPress.  6. Wouter van der Toorn op 02-01-2012 om 22:15

  Laat ik de eerste zijn om een reactie achter te laten. En doe er gelijk nog een plaatje bij. En deel deze reactie ook nog op facebook. Wat wil je nog meer??!