noteshelf

iPad als notitieblok

4 min leestijd

 inotepad paper notes ipad

Ik vraag me soms af hoe het ook al weer werkte in de tijd dat ik nog geen iPad had. En dat terwijl de iPad nog maar twee jaar oud is. Het komt door het eenvoudige feit dat, bij slim gebruik, dit apparaat je het leven soms gewoon even gemakkelijker maakt. Zoals: hoe maak jij notities en hoe bewaar je deze? Je iPad vervangt gemakkelijk je kladblok. Hier een aantal opties:

 

Tekst notities op de iPad

Wil je alleen schrijven (zoals college aantekeningen of schrijven van notulen tijdens een vergadering) en je hoeft er geen tekeningetjes in te maken, dan zou je de volgende applicatie(s) kunnen gebruiken:

Notities – Standaard staat de notities app geïnstalleerd op je iPad. Deze synchroniseert met iCloud en is dan ook gemakkelijk. Als je echter wilt organiseren, dan is deze applicatie snel beperkt. Je kan geen categorieen instellen bijvoorbeeld. Dat is de reden voor veel mensen om toch even verder te kijken.
Gratis, voor geïnstalleerd op iPad »

Evernote – Een gratis applicatie die je naast tekst notities ook de mogelijkheden geeft om allerlei mappen te organiseren, PDF’s, afbeeldingen, stem-notities en nog meer toe te voegen. Daarbij, deze notities zijn ook in de browser en op andere platforms beschikbaar. Ideaal is het dat je je notities ook kan delen met bijvoorbeeld medestudenten of je collega’s.
Gratis in iTunes App Store »

Pad & Quill – Een mooi vormgegeven notitie applicatie. Het voelt als de ouderwetse notitieboeken. Ideaal als je een beetje de inspiratie nodig hebt van een mooi vormgegeven boekje. De applicatie synchroniseert met iCloud of Dropbox. Als je iPad en iPhone hebt, dan heb je je notities netjes beschikbaar op beide devices.
€0,79 in iTunes App Store »

SoundNote – Een sober notitieboek waarbij je, naast de gewone tekstnotities, ook in kan tekenen of audio notities kan toevoegen. Ik vind em niet mooi, maar goed, smaken verschillen.
€3,99 in iTunes App Store » 

NotePad Pro for iPad – lijkt wat op SoundNote, maar is een stuk mooier en wel wat goedkoper. De basis is weer tekstnotities, maar je kan allerlei schema’s, tekeningen, en stemnotities toevoegen.
LET OP: is momenteel is sale: €0,79 in iTunes App Store » 

Thinkbook – Deze applicatie geeft een beetje meer dan schrijven alleen. ThinkBook is erop gericht dat je ook gemakkelijker kan plannen.
€3,99 in iTunes App Store »

Pages – Je kan ook Pages gebruiken voor je notities. Dat is meer op het niveau als een Pages/Word document schrijven. Als je deze hebt is het prima. Alleen de organisatie van je notities is niet zo gemakkelijk.
€7,99 in iTunes App Store » 

 

Teken notities op de iPad

Wil je schrijven en ouderwets kalken, zoals je dat vroeger ook deed? Maar dan met je vinger als pen of potlood natuurlijk. De volgende apps zijn dan uitstekend te gebruiken:

Tekenboek Pro – Een vrij nieuwe applicatie, mooi vormgegeven, waarin je onbeperkt kladblokken en schetsboeken kan toevoegen. Daarbij, deze is nog gratis te krijgen ook. Je krijgt allerlei soorten en kleuren papier tot je beschikking en organiseert je notities, schetsen en krabbels netjes in je verschillende schetsboeken.
€1,59 in iTunes App Store » 

Notability – Dit is een uitgebreide applicatie gericht op het schrijven. Naast het schrijven met de vinger kan je echter ook gewoon notities toevoegen, audio notities toevoegen… Een super feature is dat je ook in PDF’s notities kan toevoegen. Erg handig bij bijvoorbeeld het reviewen van documenten.
LET OP: tijdelijk goedkoper: €0,79 in iTunes appstore » 

Penultimate – Een mooie applicatie voor het maken van notities die je met je vinger schrijft of tekent. Je organiseert je notities netjes per notitieblok. Daarbij kan je je notities synchroniseren met o.a dropbox en is er een connectie met Evernote.
€0,79 in iTunes App Store » 

Notes Plus –  Dit is een uitgebreide applicatie waarin je handgeschreven notities, maar ook met het toetsenbord ingevoerde notities kan toevoegen, audio opnames kan toevoegen met daarbij nog een uitgebreide optie voor allerlei grafische extra’s. 
€5,49 in iTunes appstore » 

Noteshelf – Een mooi vormgegeven applicatie, prima voor notities. En daarbij… een prachtige bibliotheek waar je notitie boeken worden georganiseerd. In de nieuwe versie is het ook mogelijk om tekst notities toe te voegen.
€3,99 in iTunes appstore » 

 

Handschrift herkenning

WritePad Nederlands – Een bijzondere applicatie is de applicatie die je handschrift herkent en omzet naar tekst. De bekendste app is WritePad Nederlands. Met goede waardering in de App Store. Het hart van de applicatie is de handschrift herkenning die hierin zit ingebouwd.
€7,99 in iTunes App Store »

NotPad

 

Papieren iPad

Wat je natuurlijk ook kan doen is een notitieblok in de vorm van een iPad. Er is een bedrijf die deze aanbiedt: de NotPad. Deze is niet altijd beschikbaar, maar als je em echt wilt hebben, dan moet je deze shop in de gaten houden.

Meer info op deze site »

 

PS: als je aanvullingen hebt of goede tips, laat ze achter!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sassjaa
sassjaa
10 jaren geleden

is er ook een notitie app waar je teksten of plaatjes van een website kan halen en dan plakken in je notitie? Dus niet de tekst gewoon op de normale manier kopieren want dat wil niet altijd maar dat je echt via de notitie app de tekst kan “omcirkelen” of iets dergelijks en dat het dan in de notitie app komt te staan. En dan er nog dingen omheen kladderen als het nodig is. Beetje… Lees verder »

Arend Dik
Arend Dik
12 jaren geleden

Tekenboek Pro staat op dit moment in de App Store voor € 1,59; is dus niet meer gratis.

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Arend Dik
12 jaren geleden

Dank, ga het gelijk corrigeren.

Jpsnippe
Jpsnippe
12 jaren geleden