Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Christenen delen graag geloof online

23 februari 2012

Tearfund-Gebed-Infographic

Volgens een online poll zouden 3 van de 4 christenen het geweldig vinden als ze op een gemakkelijke manier hun geloof online zouden kunnen delen. De rest voelt zich wat minder gemakkelijker hierbij. Dat blijkt uit een online enquete op tearfund.org. Nu is dat wel gelijk mijn kanttekening bij deze getallen: het is dus 3 van de 4 mensen die de site hebben bezocht van tearfund. Daar zit naar mijn gevoel een aardige toegewijde selectie.

Deel van je leven

Toch is het gegeven wel interessant. Want online ben je toch dezelfde als in het gewone leven? Dus als iets gewoon, alledaags, belangrijk voor je is, dan deel je dat.

gebedsverzoek via Facebook

Als je een gave preek hebt gehoord dan tweet je dat toch gewoon? Of als je weer een super avond met je jeugdclub heb gehad? Of als je favoriete christelijke band binnenkort weer een concert geeft en jij moet en zal erheen gaan. En als je zorgen hebt, dan kunnen vrienden je bemoedigen en voor je bidden. 

Quotes

Misschien zijn de volgende quotes wel herkenbaar:

Ik bereik meer mensen door Sociale Media dan door mijn preken

Of wat dacht je van deze:

Ik ben erg zorgvuldig met wat ik schrijf op sociale netwerk sites wat betreft mijn geloof. Niet dat ik mijn geloof wil verbergen, maar ik wil het niet continue bij de mensen opdringen.

De enquete van Tear was naar aanleiding van de “One Voice week of prayer”. Meer informatie op www.onevoice.tearfund.org 

Reageer

Nu ben ik benieuwd: op welke manier deel jij online je geloof? 

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments
  1. Leon

    Ik moet de eerste nog tegen komen die verteld dat door wat  hij gelezen heeft op facebook in God is gaan geloven!
    Het is toch gek dat zoveel van mijn ”christelijke”  facebook  vrienden lekker christelijk  zitten te doen op facebook maar de buurman het evangelie niet kunnen of durven uit te leggen. Het brengt me wel op het idee om een facebook dienst te organiseren, nodig al je facebook vrienden uit, creeer een event, misschien dat dit wel lijdt wat meer vrijmoedigheid om ook eens echt je vrienden mee te nemen naar een dienst/kerk/

God

Christenen delen graag geloof online

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2