Tearfund-Gebed-Infographic

Christenen delen graag geloof online

1 min leestijd

Tearfund-Gebed-Infographic

Volgens een online poll zouden 3 van de 4 christenen het geweldig vinden als ze op een gemakkelijke manier hun geloof online zouden kunnen delen. De rest voelt zich wat minder gemakkelijker hierbij. Dat blijkt uit een online enquete op tearfund.org. Nu is dat wel gelijk mijn kanttekening bij deze getallen: het is dus 3 van de 4 mensen die de site hebben bezocht van tearfund. Daar zit naar mijn gevoel een aardige toegewijde selectie.

Deel van je leven

Toch is het gegeven wel interessant. Want online ben je toch dezelfde als in het gewone leven? Dus als iets gewoon, alledaags, belangrijk voor je is, dan deel je dat.

gebedsverzoek via Facebook

Als je een gave preek hebt gehoord dan tweet je dat toch gewoon? Of als je weer een super avond met je jeugdclub heb gehad? Of als je favoriete christelijke band binnenkort weer een concert geeft en jij moet en zal erheen gaan. En als je zorgen hebt, dan kunnen vrienden je bemoedigen en voor je bidden. 

Quotes

Misschien zijn de volgende quotes wel herkenbaar:

Ik bereik meer mensen door Sociale Media dan door mijn preken

Of wat dacht je van deze:

Ik ben erg zorgvuldig met wat ik schrijf op sociale netwerk sites wat betreft mijn geloof. Niet dat ik mijn geloof wil verbergen, maar ik wil het niet continue bij de mensen opdringen.

De enquete van Tear was naar aanleiding van de “One Voice week of prayer”. Meer informatie op www.onevoice.tearfund.org 

Reageer

Nu ben ik benieuwd: op welke manier deel jij online je geloof? 

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leon
Leon
12 jaren geleden

Ik moet de eerste nog tegen komen die verteld dat door wat  hij gelezen heeft op facebook in God is gaan geloven! Het is toch gek dat zoveel van mijn ”christelijke”  facebook  vrienden lekker christelijk  zitten te doen op facebook maar de buurman het evangelie niet kunnen of durven uit te leggen. Het brengt me wel op het idee om een facebook dienst te organiseren, nodig al je facebook vrienden uit, creeer een event, misschien… Lees verder »

Bert
Bert
12 jaren geleden

bv. onderwerpen en filmpjes van de site van Creatov/cip retweeten