Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

B.E.L.L.S. als concept voor de kerk

8 juni 2012

kerk klokken / BELLS

Voor wie is de kerk er? En wat is de opdracht van de kerk? Als kerk ben je geroepen om zout en licht te zijn in de maatschappij. Niet in de marge, maar juist in het centrum. Smaakmakers, onmisbaar. Jan Wolsheimer tipte het B.E.L.L.S. concept van Cedarpoint church dat concreet maakt hoe je meer kan zijn als Jezus. En zo wordt Hij ook meer zichtbaar in de maatschappij.

The B.E.L.L.S. — Missional Rhythm & Accountability

BLESSING – Zegenen

Het Hebreeuwse woord voor “zegenen” (barak) betekent “knielen, feliciteren, gelukwensen, prijzen, danken, groeten, bewonderen”, of iets als “in kracht herstellen”. We ontvangen Gods zegen en geven Gods zegen door aan anderen. *Zegen deze week 1 persoon (liefst geen mede-christen)

EATING – Eten

Samen eten is altijd al een centraal onderdeel geweest van het leven van een gemeenschap. We willen aanbidding en avondmaal weer de plek geven die het had, als een plek van genieten om een gedeelde tafel. *Eet deze week samen met 1 persoon (liefst geen mede-christen)

LISTENING – Luisteren

We geloven dat God tot ons kan spreken. We beperken God niet tot een bepaald medium, maar we proberen naar Zijn stem te luisteren, waar en wanneer Hij ook spreekt. *Neem deze week 1 uur de tijd om naar God te luisteren (luisteren, niet praten)

LEARN – Leren

We verlangen dat we meer op God gaan lijken en dat we mee doen in Zijn plan. We willen meer over en van God leren om hierin te groeien. *Bestudeer iedere week een stukje van het leven van Jezus aan de hand van de Evangeliën. Hoe leefde Hij? Met wie ging Hij om? Wat waren zijn opdrachten? Hierna kan je “gaan” zoals Jezus ging.

SEND – Zenden

We zijn ambassadeurs die Gods beeld in deze wereld dragen. Herinner jezelf steeds weer dat we zijn uitgestuurd om mee te doen in wat God aan het doen is, in Zijn missie in deze wereld. *Neem iedere dag de tijd om na te denken over deze vraag: “Heb ik vandaag met Jezus meegewerkt of niet?”

Je bent co-missionaris

Dit is een missionair leven. Niet een of ander leuk dingetje ‘erbij’, maar een manier van leven die past bij de missie van God. Een leven dat niet gericht is op jezelf, maar op de mensen om je heen. We zijn “co-missionairies”, die delen in Gods missie. De uitdaging is om BELLS eens een maand toe te passen. Kijk maar hoe jouw leven en dat van de mensen om je heen verandert.

Bron: The B.E.L.L.S.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments

B.E.L.L.S. als concept voor de kerk

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
1