Live light in 25 words

Leef licht in 25 woorden

2 min leestijd

Live light in 25 words

Heb je het ook zo druk? Dan ben je niet de enige. We hebben het voor ons gevoel drukker dan ooit. Bij christenen schiet het Bijbellezen er ook bij in. Niet alleen is deze drukte een oorzaak van minder Bijbellezen, ook is het steeds lastiger om de aandacht er bij te houden. De “Attention Span” wordt korter, onze communicatie wordt korter (SMS, Tweets, Facebook berichtjes). Hoe kom je dan ooit de Bijbel door die meer dan 700.000 woorden bevat. Je zou zeggen dat er geen doorkomen aan is.

Live light in 25 words

Zo ongeveer -Leef licht in 25 woorden- heet de campagne in Australië om mensen een nieuwe start te maken met het lezen van de Bijbel. Uit onderzoek komt dat 2 op de 10 mensen in Australië dagelijks de Bijbel lezen. En 25 woorden, dat is gemiddeld wat een vers uit de Bijbel heeft. Klein beginnen, dat is het idee. Om de smaak weer te pakken te krijgen. Lees een vers, overdenk het en praat er met iemand over. Een eenvoudig concept dat je helpt om weer met het Woord van God te leven. 

[vimeo width=”620″ height=”350″]http://vimeo.com/41973832[/vimeo]

Nederland

Hoe dat in Nederland is? Ik denk ongeveer hetzelfde, gezien de cijfers van het CBS over religie aan begin van de 21e eeuw (rapport uit 2009). 11% van de Nederlanders gaat eens per week naar de kerk. Wellicht dat iets meer mensen de Bijbel lezen. Het lijkt me leuk om hier ook in Nederland een campagne van te maken. Gewoon beginnen. Nu begreep ik van de directeur van de Bible League Nederland dat er allerlei ideeën borrelen. Ik ben benieuwd.

Tips

  • Heb je een smartphone? Download dan de Bijbel app van Youversion. En open deze minimaal eens per dag. Je krijgt automatisch een Bijbelvers voor die dag te lezen.
  • Liever in de mail? Meld je dan aan via Dagelijkwoord.nl om een mailtje te ontvangen. Of via Facebook, of via SMS.
  • Wil je dieper de Bijbel in duiken? Doe dan de online cursus Startersbijbel.nl en ontdek zelf dat God nog steeds spreekt door de Bijbel heen.

Ideeën? 

Heb je ideeën, wellicht uit de praktijk, om de Bijbel weer meer in de hand te krijgen? De Bijbel meer onderdeel van het leven? Ik ben enorm benieuwd. Ik zou het mooi vinden als er een of andere positieve campagne zou helpen dat de Bijbel meer gelezen gaat worden. Dit is een mooi voorbeeld.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nina
nina
11 jaren geleden

Dat delen met anderen waardevol is herken ik wel. Een paar maanden geleden hebben een vriendin en ik elke werkdag allebei hetzelfde hoofdstuk gelezen en dan mailden we elkaar over wat we eruit hadden gehaald, wat we wel/niet snapten, wat we bijzonder vonden, et cetera. Dat werkte heel goed en er kwamen hele mooie dingen uit :) Toch zijn we na een paar maanden gestopt omdat het erg intensief was en we in een soort… Lees verder »

eeuwigheid
eeuwigheid
11 jaren geleden

“It’s time to bring the Bible to life” – mooie titel, maar ik had er meer iets in bedacht van lezen én doen. Maar goed, lezen is een goed begin. 

Het filmpje is erg duf zeg! Je weet weer direct waarom mensen niet lezen! ;-)

Tijd voor een NL app? Of een campagne in de eigen gemeente? Uiteindelijk moet het een keuze worden om anders te gaan leven. Ken je B.E.L.L.S.?

http://www.cedarpointchurch.org/blog/2011/10/27/the-b-e-l-l-s-missional-rhythm-accountability/

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  eeuwigheid
11 jaren geleden

Tja, filmpje, daar twijfelde ik over. Maar het is het enige campagne filmpje dat ik tot nu toe vond :s   Het idee is trouwens wel dit het begin weer is voor mensen om te starten met de Bijbel. Een belangrijk onderdeel van deze campagne (zie je trouwens steeds meer) dat het niet iets is dat “me myself and I” doen, maar dat het delen met een ander belangrijk is. Dat is een mooie eerste… Lees verder »